İstanbul'da okullar yarın da tatil

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda okullar yarın da tatil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2008 07:19

İstanbul Valisi Muammer Güler, sabah saatlerinde beklenen çok kuvvetli don ve buzlanma nedeniyle İstanbul'daki ilk ve orta dereceli okulların yarın da tatil edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Güler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi'nde düzenlediği toplantının ardından yaptığı basın
açıklamasında, bu kez kar yağışından değil, yaşanacak kuvvetli don ve buzlanmanın yaratacağı etkileri gidermek için bazı tedbirler planladıklarını belirtti.

Bu durumun, anaokulu ve ilköğretim okulu çocuklarını da etkileyebileceğinin dikkate alındığını kaydeden Güler, okul bahçelerinde, don ve buzlanmayla beraber karın da kalkmayacağının öngörüldüğünü ifade etti.

Güler, “Sabah saatlerindeki belirgin azalmayla birlikte, çok kuvvetli don ve buzlanmanın da olumsuz etkileri bakımından özellikle de ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında güçlüklerin yaşanacağı nazara alınarak, sürdürülmekte olan tedbirler yanında 19 Şubat Salı günü de İstanbul'daki bütün ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süreyle daha tatil edilmesi uygun görülmüştür” diye konuştu.
Tatil kararının, kar yağışından ziyade, don ve buzlanmadan kaynaklanabilecek olumsuz etkiler nedeniyle alındığına dikkati çeken Güler, aynı gün, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü ve hamile personelin de idare izinli sayılacağını dile getirdi.
20 Şubat Çarşamba gününden itibaren İstanbul'da hava sıcaklıklarında bugüne göre belirgin bir artış olacağının öngörüldüğünü vurgulayan Güler, “Okullarımız, Çarşamba sabahı eğitim ve öğretime başlamış olacaklardır” dedi.

Haberin Devamı

Bu seferki tatil kararını biraz da istemeyerek, çocukların sağlığı açısından aldıklarını anlatan Güler, öğretmenlerin, bu tatil edilen günlere ilişkin gerekli telafi programını daha sonraki günlerde uygulayacağına işaret etti.

ANKARA'DA OKULLAR YARIN AÇIK

BURSA'DA OKULLAR 1 İLE 2 GÜN TATİL 

GİRESUN'DA OKULLAR YARIN TATİL

MUŞ'TA OKULLAR YARIN TATİL

NİĞDE'DE OKULLAR YARIN TATİL

BİNGÖL'DE OKULLAR 2 GÜN TATİL

BİLECİK, ZONGULDAK, BALIKESİR'DE DE OKULLAR TATİL

KOCAELİ'DE OKULLAR YARIN TATİL

KARABÜK OVACIK'TA OKULLAR YARIN TATİL

ÇANAKKALE YENİCE'DE OKULLAR YARIN TATİL

SAKARYA VE SAMSUN'DA OKULLAR YARIN TATİL

Haberin Devamı

ZONGULDAK'TA OKULLAR YARIN TATİL EDİLDİ

ORDU'DA OKULLAR YARIN DA TATİL

KONYA'DA OKULLAR YARIN DA TATİL 

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ YARIN DA TATİL

AMASYA'DA OKULLAR YARIN DA TATİL

KAYSERİ'DE OKULLAR YARIN DA TATİL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!