ABD’den PKK’lıların iadesi için yeni formül

Güncelleme Tarihi:

ABD’den PKK’lıların iadesi için yeni formül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2008 00:00

ABD Adalet Bakanı Micheal Mukasey’in Ankara’yı ziyaret ettiği saatlerde, Amerikan Büyükelçiliği, başta PKK’lılar olmak üzere terör suçlarının iadesi konusunda Türk-AB savcılar yuvarlak masa’ teklifi geldi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin konuya ilişkin Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "ABD Ankara Büyükelçiliği’nin bir önerisi var. AB üyesi ülkelerden terör suçlularının iadesi konusunda sorun yaşadıklarınızı biz aktif biçimde, Türk Adalet Bakanlığı ile birlikte Ankara’ya davet edelim. Bu iadelerin neden gerçekleşmediğini Türk savcılarla, AB ülkelerinin savcıları aralarında konuşsun. Sorunlar varsa aşılsın. Mart sonuna doğru onların önerdiği isimlerin de katılımı sağlanırsa, toplantı yapılacak."

Ankara’ya gelen ABD Adalet Bakanı Mukasey, PKK’ya karşı işbirliği konusunda, Şahin ve Türk yetkililerle görüştü. Mukasey, "Türkiye bizim tarihsel bağlarımız olan çok önemli bir müttefikimiz. ABD’nin, Türkiye için güçlü bir müttefik olmaya devam edeceğini söylemek için buraya geldim. Türkiye ve ABD’nin PKK ile mücadele konusunda işbirliği devam edecek" dedi. Görüşmede, Türkiye’nin ABD ve Irak’a verdiği üst düzey 150 PKK’lının iadesi de gündeme geldi. Mukasey, düzenlediği basın toplantısında ise Türkiye’de artan El Kaide faaliyetlerine dikkat çekerek "El Kaide’nin herhangi bir yerde kendisine sığınak bulmasını engellemek üzere birlikte çalışacağız. Terörle mücadele içindeki ’cesur görevlilere’ teşekkür ediyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!