Kezzap paniği sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kezzap paniği sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2008 09:20

Tarsus'ta etekli kızlara yönelik asitli saldırılara yenileri eklendi. Dün üç kamu görevlisi kadının ayaklarına asit atıldı. Ancak Vali Aksoy son üç saldırının pantolonlu kadınlara yönelik olduğunu açıkladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde yakıcı maddeyle saldırıya uğrayanların sayısı 5'e çıktı. Pazartesi günü biri lise son sınıfta, diğeri ilköğretim okulu 6'ncı sınıfta okuyan 2 kız öğrencinin, kısa etek giydikleri gerekçesiyle bacaklarına yakıcı madde atılmasından sonra dün de aynı şekilde biri hemşire 3 kamu görevlisi kadın aynı şekilde saldırıya uğradı. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kamu görevlisi kadınların pantonlu olmasının, saldırının ‘kısa etek’ yüzünden olmadığını gösterdiğini ileri sürerek, “Bunları tamamen psikolojik sorunları olan kişi veya kişilerin yaptığını düşünüyoruz” dedi. Lise son sınıf öğrencisi G.K. ise olayı anlatırken “Bu kızın eteği kısa” diyenlerin saldırısına uğradığını açıklamıştı.

Vali Hüseyin Aksoy, bugün valilikte okul inşası için protokol imza töreni sırasında Tarsus'taki olaylarla ilgili soruları yanıtladı. Vali Aksoy, 11 Şubat pazartesi günü 2 öğrencinin bacağına yakıcı madde atıldığını, dün meydana gelen olaylarda 3 kamu görevlisi kadının daha benzer olayla karşı karşıya geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Aksoy, kamu görevlilerinin pantolonlu olduğunu söyledikten sonra, “Bunu gözönüne aldığımız zaman ‘mini etek giydiği için atıldı’ yönündeki değerlendirmeler doğru değil. Bu saldırıyı tamamen psikolojik sorunları olan kişi veya kişilerin yaptığını düşünüyoruz” dedi.            

Atılan maddenin laboratuarda halen incelemesinin devam ettiğini, ancak kezzap olmadığının ortaya çıktığını kaydeden Vali Aksoy, “Hafif bir yanma hissi veren ve kızarıklık oluşturan bir madde. Çalışmalar kısa bir süre sonra neticelendirilecek ve halkımız bilgilendirilecek” diye konuştu.

‘BU KIZIN ETEĞİ KISA’         

Tarsus'ta pazartesi günü bacaklarına yakıcı madde atılan iki kız öğrenciden lise son sınıfta okuyan 17 yaşındaki G.K. ‘Kızın eteği kısa’ diyenlerin saldırdığını söylemişti. G.K. ifadesinde “Bana arkmamdan gelen iki üç kişi, ‘Bu kızın eteği kısa’ diyerek laf attı. Daha sonra arkamdan bir sıvı sıçraması hissettim, sonra çorabımın yandığını gördüm. Yanmayı hissedince de bağırdım” demişti.

Haberin Devamı

Saldırıya uğrayan ilköğretim okulu 6'ıncı sınıf öğrencisi B.S.Y. ise ifadesinde “Bacağım kaşınır gibi oldu. Sonradan yanma ve acı hissettim. Baktığımda çorabım yırtılmış, mor lekeler oluşmuştu. Şimdi bacağımda yara var” diye konuşmuştu.         

POLİS SALDIRGANLARI ARIYOR

Kentte şırıngalı saldırganları yakalamaya çalışan polis ise saldırıya uğrayan 2'si kız öğrenci 5 kişinin, olay saati ve olay yeri bilgilerinden yola çıkarak, o sırada bölgedeki MOBESE kameralarının kayıtlarını incelemeyi sürdürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!