Biz söyleriz o da katlanır

Güncelleme Tarihi:

Biz söyleriz o da katlanır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2008 00:20

TÜRBAN konusunda Türkiye’de sanal kutuplaşma yarattığı gerekçesi ile medyaya yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gazeteci örgütlerinden tepki geldi. Açıklamalar şöyle :

Öfkeyle kalkan...

Oktay Ekşi (Hürriyet Başyazarı ve Basın Konseyi Başkanı)
Başbakan Erdoğan’ın değişmeyen bir kusuru var. Bir demokraside medya ne gibi bir rol oynar? Bunu hiçbir zaman öğrenmedi, öğrenmeye de kalkmadı çünkü medyanın gerçekleri göstermesi çoğu kez onu rahatsız etti. Son Meclis Grubu Toplantısı’nda artık bu rahatsızlığın kontrol edilemez bir öfkeye dönüştüğünü görüyoruz. Öfke ile kalkanın ne ile oturacağını Türk atasözü açık şekilde ifade etmiştir. Medya, Tayyip Erdoğan’dan önce de çok Başbakan gördü sonra da çok Başbakan görecek. Medya kamuoyuna gerçekleri söylemeye devam edecek. Tayyip Erdoğan’lar da buna katlanmayı istese de istemese de öğrenecek.

Yakışmıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti
Özellikle çok seslilik konusunda 21. yüzyılın demokrasi anlayışına ters düşen bir yaklaşımı dile getirmenin Türkiye’ye yakışmadığına inandığımızı da belirtmek isteriz. Yıllar öncesinde kaldığını sandığımız ’bir kısım basın’ nitelemesi de talihsiz bir değerlendirme olmuştur.

Yanlış yapıyor

Vahap Munyar (TOBB Medya ve İletişim Sektörü Meclis Başkanı)
Türkiye’de yaşayan hiç kimsenin gerilimden çıkarı olamaz. Başbakan sinirle farklı bir konuşma yaptı ve yanlış yapıyor. Kendisinin daha temkinli sözler söylemesini bekliyoruz.

Dayanaksız

Nazmi Bilgin (Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı)
Özgürlük ve demokrasi savunuculuğu yapan bir Başbakan’ın dayanaksız iddiaları yakışık almamıştır. Demokrasi dersi verme çabası içinde olanların, önce kendilerinin demokrasiye inanması lazımdır.

Aklınla konuş

Ahmet Abakay (Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı) Sayın başbakan hırçınlığına gerekçe olarak, ’ben ciğerimle konuşuyorum’ diyor. Sayın Başbakan ciğerinizle, böbreğinizle değil, aklınızla, mantığınızla konuşun. Bu sözler topluma kötü örnektir.

Hedef saptırma

Ali Doğanoğlu (Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı) Basın suçlamak hedef saptırmaktan başka bir şey değil. O yüzden iktidarlar basınla uğraşmak yerine kendi politikaları ile uğraşmaları gerekmektedir.

Tavır var

Metin Özkan (Radyo-Tv Gazetecileri Derneği Başkanı) Burada medyaya karşı bir tavır alındığını düşünüyorum. Bu ilişkilerin önümüzdeki süreçte Türkiye için sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

Güven arıyor

Faruk Balıkçı (Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı) Medyanın böyle bir kutuplaşma yapma gibi bir durumu yok. Başbakan topu medyaya atıyor ve suçu medyanın yüklenmesini istiyor. Başbakan medya üzerine oynayarak güven kazanmaya çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!