Basını suçladı

Güncelleme Tarihi:

Basını suçladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 02:34

Başbakan Tayyip Erdoğan, eksenine türban tartışmalarını koyduğu grup konuşmasında medyaya yüklendi. Erdoğan, şu mesajları verdi:

Başbakan ne demek istedi?

SADECE YAYGARA "
TBMM’de hak ve özgürlükler konusunda bir adım atıldı diye samimi kaygılarını ortaya koyan vatandaşlarımızı hariç tutarak söylüyorum, CHP ve onlarla hareket eden medya grubunun nasıl yaygara kopardığını görüyoruz. Dünyaya iki Türkiye fotoğrafı vererek, sanal kutuplaşmalarla, gerilimi artırarak netice alacaklarını zannediyorlar.

KAOS KAFANIZDA Türkiye’de bir kaos ve tutarsızlık varsa o da bu başlıkları atanların kafasındadır. Derdiniz başka. Açık söyleyeyim aslında çıkarlarınızı tehlikede görüyorsunuz yoksa laikliği değil. Bu manşetler yalnızca çıkar kavganızı örtmek için bir maske. Tıpkı bazı protesto gösterilerinde cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün, Bolşevik Lenin’e meşruiyet kazandırmak için istismar edilmesi gibi, siz de laiklik üzerinden kendi çıkar kavganıza meşruiyet kazandırmanın peşindesiniz.

YÜZDE 73 DESTEK 411’i kaos olarak göstermek suretiyle, demokrasiyi yok farzedeceksin. Parlamentoda geçerli toplam oyun yüzde 80’i bu yasa değişikliğine evet diyor, sonra kalkıyor, yüzde 20’ye mahkûm ediyorsunuz. Aynı şekilde, bu ’evet’ diyenlerin arkasındaki yaklaşık toplumsal destek, yüzde 73’tür. Yüzde 27’ye bunu mahkûm etmek istiyorsunuz. Bunun demokratik ilkelerle uyumlu yanı olabilir mi?

5 YILDA NE DEĞİŞTİ Ellerinde tek silahları var; ’Diğerlerinin durumu ne olacak?’ Bugüne kadar ne oldu? 5 yıl içerisinde, AKP iktidarında ne oldu? 4.5 yıl belediye başkanlığı yaptım, ne oldu, hangi yaşam şekliniz değişti? Ayıptır ayıp, izan, insaf gerekir. Sizin istediğiniz düzen, demokrasi değil, düpe düz diktatoryal bir düzendir."

’Beyaz çarşafı giydik de geldik’

BAŞBAKAN Erdoğan, CHP lideri Baykal’a da şöyle yüklendi: "İşte buyurun, cumhurbaşkanı değerlendirmesini yapmadan, bakıyorsunuz anamuhalefetin başı şimdiden ahkam kesmeye, yargıya akıl vermeye, yönlendirmeye başladı. İstikamet veriyor ve idam sehpasının yolunu gösteriyor. Sen nasıl demokratsın ya. Ha biz o beyaz çarşaflarla beraber yola çıktık. Bedel ödemeye hazırız. Kusura bakmayın, Türkiye’de herkes görüşlerini söyler, meselelerimizi tartışırız. Sonra demokrasinin kuralları işler ve işliyor. Beğenseniz de beğenmeseniz de bu böyle yürür."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!