’Devlete türban giydiremezsiniz’

Güncelleme Tarihi:

’Devlete türban giydiremezsiniz’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 00:00

Deniz Baykal, dünkü CHP Meclis Grubu’nda, AKP’ye yüklendi. Türbanı üniversiteye ve gündeme sokan AKP’yi ülkeyi çatışmaya sürüklemekle suçlayan Baykal, "Yaptınız da ne oldu? Türkiye daha özgür, mutlu, demokrat mı oldu?" diye sordu ve ekledi: "İsteyen türban giyer, saygımız var. Siz türban giyebilirsiniz ama devlete giydiremezsiniz."

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisini, ’İdam sehpasının yolunu gösteriyor’ diye eleştiren Başbakan Erdoğan’a, "Asabı bozulmuş. ’Çarşafımızı giydik’ diyor. Başbakan, biz sizi çarşaflı görmek istemiyoruz. Biz sizi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na yakışır olgunluk ve vakar içinde, anlayış içinde, Anayasa’ya, hukuka, milletine saygılı bir başbakan olarak görmek istiyoruz" yanıtını verdi. Türban konusunda AKP iktidarına, yüklenen Baykal, dün partisinin Meclis Grubu’nda özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

SÜNGÜLERİ DÜŞTÜ "İsteyen türban giyer. Buna da saygı gösteririz. Siz o türbanı giyebilirsiniz, ama devlete giydiremezsiniz. Yanlış olan budur. İçine girilen istikamet de, tutulan yol da, budur. Bir ay önce İspanya’dan, ’Türban velev ki siyasi simge olsun; yapacağız bunu’ diyerek geldiler. Ne oldu şimdi! Süngü düştü! Yaptıklarından pişman manzara içindeler. Nerdeyse, ’Anayasa Mahkemesi iptal etse de, kurtulsak’ ruh halindeler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis’te yaptığı ilk konuşmasında itiraf etti. ’İnancımız sadece camiye hapsedilemez, onu yaşama taşımak durumundayız’ anlayışı, bu kadronun resmi tercihidir’ dedi.

UYANIŞ BAŞLADI Yapay, zorlama, anlamsız, tehlikeli bir gerginlik ve çatışma ortamına doğru Türkiye’yi sürüklediler. Yaptılar da ne oldu? Türkiye daha demokrat, daha özgür, genç kızların daha iyi yetişeceği bir ortamın içine mi girdi? Türban konusunda bir hızlı uyanışın başladığını görüyorum. Gerçekler, artık herkes tarafından daha iyi anlaşılır hale gelmiştir. Giderek daha çok insanın, bu teşhisleri yapıp; o doğrultuda değerlendirmeye başladığını memnuniyetle görüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!