Kadınlar meydana indi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar meydana indi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2008 00:00

Türbana serbestliğin yolunu açan değişikliklerin Meclis’te kabul edildiği saatlerde, çoğunluğu kadan onbinlerce insan protesto gösterisi düzenledi. 76 sivil toplum örgütü tarafından Sıhhiye Meydanı’nda düzenlenen mitingde, "Şeriat Ortaçağ’dır" sloganları atıldı.

ANKARA

TBMM’de, türbanın yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü saatlerde, yine başını kadınların çektiği onbinlerce kişi, Sıhhiye Meydanı’nda, "Bağımsızlık ve Laiklik Mitingi"ne katıldı, protesto etti. 76 sivil toplum örgütünün düzenlediği mitinge, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden otobüslerle gelen protestocular, Atatürk Kültür Merkezi’nde toplanarak, buradan meydana yürüdüler. Yürüyüş boyunca, "Askere çuval, kadına türban", "Şeriat Ortaçağ’dır", "Yargı tarafsız, adalet bağımsız" yazılı döviz ve pankartlar taşıyan protestocular, "Türkiye laiktir laik kalacak", "Hükümet istifa" ve "Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız", "Tayyip türbanı Bahçeli’ye tak", "Tayyip ananı da al git", "Kasımpaşa imamı nasıl sattın vatanı" sloganları attılar. Miting alanında katılımcı derneklerin bayrak ve flamalarına izin verilmedi. Sadece Türk bayrağı ve Atatürk posterlerinin yer aldığı mitingte kadınlar çoğunluktaydı. Bazen açılan farklı pankart ve dövizler, tertip komitesinin uyarılarıyla indirildi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şenal Saruhan, türban düzenlemesiyle Anayasa’nın türban ile örtülmek istendiğini, tartışmanın Cumhuriyet’in varolup olmaması konusu olduğunu ifade etti. Türban tartışmasının laiklik ilkesinin ortadan kaldırılması amacıyla yapıldığını anlatan Saruhan, ılımlı islam cumhuriyetinin kurulmaya çalışıldığını iddia etti. Miting nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 6 bin polis görev yaptı.

İZMİR

Erdoğan’a türban
/images/100/0x0/55ea297bf018fbb8f86f06dd


İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu ve Kamu Emekçileri Sendikası’nın Konak’taki mitinginde ’AKP ve MHP al türbanı başına çal’ sloganları atıldı, türban takılmış Erdoğan fotoğraflarının olduğu dövizler taşındı.

MUĞLA

Yağmura rağmen

Milas İlçesi’nde düzenlenen türban karşıtı ’Karanlığa Hayır Yürüyüş ve Mitingi’ne sağanak yağmura rağmen yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 2 kilometre yürüyen kalabalık, ’Tayyip Türbanı Bahçeli’ye Tak’, ’IMF’in İmamı Kaça Sattın Vatanı’ ve ’Susma Haykır Şeriata Hayır’ sloganları attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!