82. DHY kura sonuçları açıklandı mı? DHY ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

82. DHY kura sonuçları açıklandı mı DHY ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 10:52

Devlet Hizmeti Yükümlüğü (DHY) kura çekimi, Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirildi. 7 Eylül Cuma günü adaylardan tercih başvurularını alan Sağlık Bakanlığı, sonuçlarla ilgili detaylara yönetim hizmetleri genel müdürlüğü üzerinden yer verdi. Peki, 82.DHY kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

DHY kura sonuçları için araştırmalar başladı. Bu yıl 82. kez gerçekleştirilen DHY kura çekimi, 11 Eylül Salı günü saat 10.00'da başladı. Peki, DHY kura sonuçları açıklandı mı? İşte, o detaylar

SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DHY KURA ŞARTLARI NELER OLDU?

DHY atamaları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre yapılacaktır.

Devlet Hizmet Yükümlüsü olanların göreve başlamalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 ve 63 üncü madde hükümleri dikkate alınacaktır.

Devlet Hizmet Yükümlüsü olanlardan, ataması yapılan veya göreve başlayanların atanma şartlarına haiz olmadıklarının sonradan anlaşılması halinde haklarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun veya 4924 sayılı Kanunun ilgili hükümleri uygulanacaktır.

Devlet Hizmet Yükümlüsü olan personel, mevzuatta belirlenen mazeret ve zorunlu haller dışında yükümlülükleri bitmeden başka yerlere atanamazlar. Bu görevlerini tamamlamadan ayrılmaları halinde mesleklerini icra edemezler.

Devlet Hizmet Yükümlülüğü görevini tamamlayanlar, talepleri halinde sürelerle ilgili sınırlamalara tabi olmaksızın Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde isteğe bağlı yer değiştirme suretiyle atanma, kurumlar arası naklen atama ve yeniden atama kuralarına başvurabilirler.

DHY süresinin hesaplanmasında fiilen çalışma esas olup, hafta sonu ve resmi tatil günleri fiili çalışmadan sayılır. Yıllık, mazeret ve hastalık nedeni ile izinli geçirilen günler yükümlülük süresine ilave edilecektir.

BAKMADAN GEÇME!