Hákimler yatmasın geceleri de çalışsın

Güncelleme Tarihi:

Hákimler yatmasın geceleri de çalışsın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2008 00:00

Yargıtay üye sayısını indirmeyi öngören tasarının görüşmeleri, hayli gergin geçti. Yargıtay üyelerinin, "Hiç dosya gelmese, 4 yıldan önce bunları bitiremeyiz" sözlerine, Adalet Bakanı Şahin sert çıktı: "Sabah 9, akşam 5 yok... Millet adına görev yapan gerekirse gece de çalışacak."

TÜRBAN’ın ardından yargı ile hükümet arasındaki ikinci gerilim Adalet Komisyonu’nda Yargıtay tasarısı görüşmelerinde yaşandı. Ancak hükümet ile Yargıtay arasındaki gerginliğin tırmanması üzerine TBMM Adalet Komisyonu’ndaki görüşmelere ara verildiği sırada AKP’li Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’e, makamında sürpriz bir kutlama ziyaretinde bulundu. Basına kapalı ziyarette, YARSAV ve Yargıtay’ın birçok maddesine karşı olduğu tasarı konuşuldu.

Şahin, tasarı için bakanlık yetkilileri ile Yargıtay yöneticilerinin biraraya gelmesini teklif etti. Bu teklifi Gerçeker kabul etti. Hakimevi’nde 14 Şubat’ta, Bakan Şahin ve Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya ile bürokratlar, Başkan Gerçeker, Yargıtay Başkanvekilleri Şirin, Zeki Akar ve Genel Sekreter Ahmet Ceylani Tuğrul’la biraraya gelip tasarıyı görüşecekler. Yargıtay tasarıya ilişkin eleştirilerini rapor halinde sunacak. Komisyonun sabahki bölümünde, Yargıtay’ı küçülten tasarıya Yargıtay Savcısı Bahattin Azizağaoğlu, halen Yargıtay’da 910 bin dosya bulunduğunu, ayda 700-800 dosya daha geldiğini, hiç dosya eklenmese bile mevcut davaların 3-4 yıldan önce bitirilemeyeceğini söyledi. Azizağaoğlu, "Üye ve daire sayısının şimdiden sınırlanması sıkıntıya neden olur" dedi. Yargıtay üyesi Seyfettin Çilesiz de "Nasıl bir tabloyla karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Çok ciddi kaygılar taşımaktayız" dedi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise Yargıtay temsilcilerine şunları söyledi: "Dosyalar yığıldı, boğuluyoruz’ deyip telaşa kapılmayalım. Bir kurum yetkilileri bunu söylememeli. Bizim önümüzde de dosyalar yığılıyor, gecelere kadar çalışıp işimizi yapıyoruz. Millet adına sorumluluk üstlenenlerin gerekirse gecelere kadar çalışıp sorumluluklarının gereğini yerine getirmesi gerekir. Sabah 9, akşam 5 yok. Bu mazeretlerin arkasına kimse sığınmasın."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!