Toplumda korku yayma yarışı var

Güncelleme Tarihi:

Toplumda korku yayma yarışı var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2008 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin türban konusundaki tavrına yönelik eleştirilere "MHP, Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halattır" yanıtını verdi. Bahçeli, dün MHP Meclis Grup toplantısındaki konuşmasında şu mesajları verdi:

SADECE ÜNİVERSİTE Türban konusu gerilim dinamiği olarak görülüyor. Bazı tepkiler demokratik tartışma adabının dışına çıkarak hakaret ve hezeyan boyutlarına taşındı, toplumda korku yayma yarışına dönüştü. MHP, üniversiteler dışında böyle bir düzenlemeye karşı. Bu konudaki samimiyet ve kararlılığımıza herkes inanmalı. Bu düzenlemenin yüksek öğrenim kurumlarıyla ve bu haktan yararlananlarla sınırlı olacağı Anayasa normu haline getirildi.

RÖVANŞ GÖRÜLMESİN Başörtüsü nedeniyle doğan bir mağduriyetin giderilmesi, mağdurlar bakımından bir rövanş olarak görülmemeli, başı açık öğrencilerin kendilerini bir baskı ve tehdit ortamında hissetmelerine yol açacak hareketlerden kesinlikle kaçınılmalı. Kılık kıyafet farklılıkları, bireysel hayat tarzı tercihlerinin bir tezahürü. Baş örtünme devlete ve rejime bir meydan okuma vasıtası haline getirilmemeli.

KAYGI GİDERİLMELİ Başörtüsünün serbest bırakılmasının, başı açık öğrenciler için tehlike ve tehdit oluşturacağı algısı, toplumun geniş kesimlerine hakim bir düşünce ve endişe. Bunun yok sayılması, yersiz ve geçersiz görülmesi mümkün değil. Bu kesimlerin kaygılarının giderilmesi bir zorunluluk. Devlet ve milletin bütünleşmesi ve dayanışması üzerine sağlanmış bu uzlaşmanın siyasi tarihimizde zaman zaman kesintiye uğradığı bir vaka. Çıkarılacak bunca dersten ve alınan mesafeden sonra yapay korku ve tahriklerle daha fazla gidilemeyeceği artık anlaşılmalı. Kimseden milli tarihimizi ve kutlu değerlerimizi öğrenmeye ve onlardan akıl almaya asla ihtiyacımız yok. Bizim devletle, Cumhuriyetle, milletle ve ortak değerlerle hiçbir devirde sorunumuz olmadı. Bunlara yönelik tehdit ve tehlikeler ise her zaman sorunumuz oldu ve olacak.

BAŞKANI AZARLADI Sözlerini, "Ne Mutlu Türküm Diyene" diye bitiren Bahçeli, salondan çıkınca, "Nasılsınız Genel Başkanım?" diyerek elini uzatan bir belediye başkanını, sert şekilde azarladı ve elini vermedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!