Üşüyen yılan kalorifere sarıldı

Güncelleme Tarihi:

Üşüyen yılan kalorifere sarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2008 15:57

KIŞ mevsiminin en soğuk günlerinin yaşandığı İzmir'de, hayvanat bahçesinde de alarm verildi, sıcak iklime alışkın hayvanlar kalorifer başında ısınmanın keyfini yaşadı. Üşüyen bir yılanın yuvasında kalorifere sarılması ise ilginç görüntü oluşturdu.

Hayvanat bahçesinde merkezi ısıtma sistemi devreye sokuldu. Aslan, kaplan, fil ve zürafa gibi sıcak iklimi seven hayvanlar kalorifer peteklerinin yanından bir an olsun ayrılmadı. Bu sırada yeşil Anakonda yılanı, yuvasında kalorifere dolanarak soğuk havada sıcağın keyfini çıkarmaya çalışırken ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Diğer yılan türleriyle başta iguana olmak üzere sürüngenlerin bulunduğu bölümler de ışıklı ısıtma sistemiyle ısıtıldı.

Aniden bastıran soğuklardan hayvanların etkilenmemesi ve hastalanmaması için barınakların ısısına dikkat ederken, beslenmelerinde de özel vitamin takviyesi yaptıklarını belirten Hayvnat Bahçesi Yetkilisi Çağlayan İnanlı, “Barınaklar özel merkezi sistemle ısıtılıyor. Soğuk havaya karşı tüm önlemlerimizi aldık. Hayvanların büyük bölümünü açık barınaklara günün sadece belli saatlerinde çıkarıyoruz. Özellikle fil, zürafa, aslan ve kaplanları kapalı barınaklarda tutuyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!