Türbana tepki yağdı

Güncelleme Tarihi:

Türbana tepki yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2008 00:20

/images/100/0x0/55ea18abf018fbb8f86b049d
İMAM HATİPLİLER


Çarşaf ve cüppe zenginlik getirir

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Yusuf Sula, üniversitelere türbanın yanı sıra çarşaf, sarık, cüppe ile girilmesinin zenginlik ve çeşitlilik olacağını söyledi ve ekledi: "Türkiye’de kaç kişi burkayla, çarşafla okula gelir ki? Gelen de 1-2 gün gelir. Sonra genele uyar, vazgeçer."

YÖK BAŞKANVEKİLİ

Türban denetimi yapmak imkánsız

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, "Baş örtme biçiminin tarif edilmesi ve bunun için temsili fotoğraflar çizilmesi de hiçbir işe yaramaz. Herkes çarşafla da girer, sarıkla da. Önü alınamaz. Bazı üniversitelerde, birkaç yıl sonra başı açık öğrenci göremeyiz" dedi.

MECLİS ÇOK HIZLI

Değişiklik, 9 Şubat’ta tamam

TBMM Başkanı Toptan, AKP ve MHP’nin 348 imzalı Anayasa teklifini dün sabah hızla komisyona sevk etti. Türban izni üniversitelerin bu öğrenim döneminin ikinci yarısına yetiştirilecek. Teklif, yarın Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek. Meclis’te ilk tur oylama 6, ikinci tur oylama 9 Şubat’ta yapılacak.

TABİPLER BİRLİĞİ

Uzman öğrenciler hizmet alır-verir

TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, "Asistan, bizde uzmanlık öğrencisi diye adlandırılır. Öğrenci sayılır, aynı zamanda hizmet verir. Kamu hizmeti alan ve veren ilişkisi açısından bazı ara kadrolarda sorun yaratmaya devam eder. Çene altı gibi akıl almaz formüller meseleyi çözmez" dedi.

KADIN KURULUŞLARI

2’nci ayın 2’sinde Anıtkabir’deyiz

Türbana karşı eylem çağrısı yapan kadın kuruluşları, dün Ankara Kızılay’da bildiri dağıttı: "Tam bağımsız Türkiye mücadelesinde, laik, demokratik Türkiye’ye sahip çıkmak için 2’nci ayın 2’sinde, saat 2’de (14.00) Atamızın huzurunda buluşalım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!