İslamiyet yeniden mi yorumlandı

Güncelleme Tarihi:

İslamiyet yeniden mi yorumlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP ve MHP arasında gerçekleştirilen türban uzlaşmasına sert tepki gösterdi.

Baykal grupta şunları söyledi:

YENİ PEYGAMBER Mİ GELDİ

Nedir bu türban? 50 yıl önce türban var mıydı? 50 yıl önce insanlar Müslüman değil miydi? Yani İslamiyet’in ayrılmaz parçası olarak sanki, takdim edilmek istenen türban, gerçekten İslamiyet’in ayrılmaz parçasıysa, 40-50 yıl önce Müslüman olanlar, bunun farkında değil miydi? İslamiyet yeniden mi yorumlandı? Yeni peygamber mi geldi?

ÜNİVERSİTEDE KALMAZ

Sadece üniversitelerle sınırlı demek’ inandırıcı değil. Üniversitede, yüksekokulda örtüyor da, 16-17 yaşındaki lisedeki kız neden örtmüyor? Serbest bırakırsanız, liselerde bunun önüne geçmek mümkün değildir. Hiçbir hukuki atraksiyon, AKP’yi bu istikamette destekleyen hiçbir büyük hukukçu arkadaşımız zekasıyla, teknik becerisiyle başlatılan işin geniş kapsama ulaşmasını engelleyecek formülü bulmaya muktedir değildir.

YABANCI ÜNİFORMA

Bu düzenleme, sadece üniversitelerde değil, tüm resmi eğitim sistemi içinde türban denilen, geleneklerimizin parçası olmayan, dışarıdan dayatılmış olan ithal kıyafetin, devlet sisteminin içine doğru gelişmesinin önünü açmıştır. Anadolu’daki kadınlarımızın yaşmağı, başörtüsü değildir. Gelen, Arap-Vahabi, Abbasi-Emevi İslam yorumunun Anadolu halkına dayatıldığı bir yabancı üniformadır.

HEDEF CUMHURİYET

Hedef inanarak örtünen insanlar değil, hedef Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetidir. Laikliğin özüdür. Türkiye’de yaygınlaşan İslamiyet’in özü, değerleri, ahlakı, kuralları değildir. Kuran’ın İslamiyeti değildir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!