3. rekatta kalp krizi 4. rekatta müdahale

Güncelleme Tarihi:

3. rekatta kalp krizi 4. rekatta müdahale
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2008 00:00

Olay Erzurum’un Şafiler Camii’nde meydana geldi. İmam, "Cemaatten birinin düştüğünü fark ettik. Son rekatın bitmesini bekledim. Allah’ın takdiri" dedi. Erzurum Müftülüğü ise "Namaz hemen kesilmeliydi"diye açıklama yaptı.

ERZURUM’un Taşmağazalar Semti’ndeki Şafiler Camii’nde öğle namazı kılarken kalp krizi geçiren 70 yaşındaki emekli Hilmi Gürsoy, hayatını kaybetti. Farz namazının 3. rekatı kılınırken yere yığılan Gürsoy için, ancak 4’üncü rekat bittikten sonra sağlık ekibi çağrılması, tartışma yarattı. Dün öğle namazını kılmak için Şafiler Camii’ne gelen Gürsoy, imamın kıldırdığı farz namazının 3. rekatında kalp krizi geçirip, olduğu yere yığıldı. Ancak imam namazı kesmedi ve 4. rekat kılınarak ’selam’ verilmesinin ardından Gürsoy için 112 Acil Servise telefon edilerek ambulans istendi. Gelen sağlık görevlileri, hayat belirtisi olmayan Gürsoy’u, solunum cihazı bağlayarak sedye ile camiden çıkardı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Gürsoy’un kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.

DÜŞÜŞÜ FARK ETTİK

Şafiler Camisi İmamı İsrafil Yılmaz, "3. rekattayken bir ses duyduk. Cemaatten birinin arkadan düştüğünü fark ettik. Namazın son rekatını kılıncaya kadar bekledik. Namaz bittikten sonra cemaat müdahale ettiyse de bir sonuç elde edemedik. 112 Acil Servis gelerek aldı ve götürdü. Allah’ın takdiri neyse o olur" dedi.

Ancak geç müdahale edilmesi tartışma yarattı. Kalp rahatsızlığı bilinen Gürsoy’un düşmesi sırasında namazın bozulması gerektiğini belirten cemaatten biri, "Zaten küçük bir cami. İmam bile düşmeyi sesinden fark etti. Namazın bozulması ve hemen 112 Acil Servis’in çağrılması gerekirdi. Çünkü, inşan hayatından değerli bir şey yok. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için din görevlilerinin dikkatli olmaları gerekir" dedi.

NAMAZ BOZULMALIYDI

Erzurum Müftülüğü’nden bir yetkili de, "Bu tür olaylarda dini bakımdan ölçü şudur. Eğer kişi ya da kişilerin hayatı söz konusuyla namaz bozulur. Bu kalp krizi de olabilir yangın da. Bu olayda namaz bozulup, hemen yardım istenmesi gerekir. Camilerdeki din görevlilerini bu konuda hassas olmaları için uyaracağız" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!