Adım adım gitmek lazım

Güncelleme Tarihi:

Adım adım gitmek lazım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2008 00:00

Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasını savunan AKP’nin bazı kadın milletvekilleri, "Kamuda çalışanlar da türban takmalı mı?" tartışmasında görüş açıklamadı. Ancak AKP Gaziantep Milletvekili ve Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, bu konuda net konuştu.

Haberin Devamı

Fatma Şahin şunları söyledi:

"Bizim önceliğimiz eğitim hakkının verilmesidir. Ortada eğitim hakkı mağduriyeti var. Anayasa’da ’hizmet alan ve hizmet veren’ diye bir düzenleme yaparsanız, ihtiyaca cevap vermez. Kamuda çalışanların türban takması konusunu bugünden konuşmak yanlış olur. Çünkü konjonktür uygun değil. Bir gün gelir, kurumsal mutabakat sağlanır, ’tüm yasakları kaldıralım’ noktasına gelinirse, o gün kamuda çalışanların türban takması konuşulabilir. Bunu şimdi konuşmak sıkıntı yaratır. Ülkede uzlaşmanın temini önemli. Adım adım gitmek lazım. Eğitim hakkının verilmesine ilişkin adım atılmadan, kamuda çalışanların tartışmasını yaparsak, eğitim hakkı da çözümsüzlüğe gider."

AKP’li bazı kadın milletvekillerinin görüşü ise şöyle:

Halide İncekara (İstanbul): Üniversitelerde eğitim hakkının verilmesini hep savundum. Kamusal alan lafı beni hep rahatsız etmiştir.

Haberin Devamı

Fatma Kotan (Ağrı): Üniversitede eğitim hakkının önündeki engeller kaldırılmalı. Anayasal çerçevede yapılacak bir düzenleme ile bu sorun çözülecektir. Ancak kamusal alanda türbanla ilgili bir görüşüm yok.

Öznur Çalık (Malatya): Başbakanımızın da söylediği gibi, şu anda yüksek öğretim kurumlarında kılık kıyafet düzenlemesi yapılarak sorunun çözülmesinden yanayım. Kamuya ilişkin bir görüşüm ve yorumum yok.

Güldal Akşit (İstanbul): Üniversitede eğitim görmek isteyenler açısından nasıl bir sıkıntı olduğunu biliyoruz. Bunu çözmek konusunda partimizde bir mutabakat var. Ancak kamu çalışanlarının türban takması konusunda bir çalışma sözkonusu değildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!