Mirasıyla 17 yıl içinde 9 bin öğrenci okuttu

Güncelleme Tarihi:

Mirasıyla 17 yıl içinde 9 bin öğrenci okuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2008 00:00

1991 yılında geçirdiği trafik kazasında ölen işkadını Türkan Sedefoğlu, TEV’e bağışladığı ve bugünkü değeri 30 milyon YTL’ye yaklaşan servetiyle, 8 bin 721 öğrenciye burs sağladı. Mirasıyla Çengelköy’de kendi adını taşıyan 24 derslikli bir ilköğretim okulunun da hizmete açılmasını sağlayan Sedefoğlu, hayatlarında önemli rol oynadığı binlerce gencin kalbinde yaşıyor.

TÜRKAN Sedefoğlu, 1956’da Türkiye’nin ilk radyo reklam ajanslarından Sedef Reklam’ı kurduktan sonra büyük bir servetin sahibi oldu. 62 yaşındaki başarılı işkadını, 23 Ocak 1991’de Ankara’dan İzmit’e giderken trafik kazasında hayatını kaybetti.

Sedefoğlu, çocuğu olmadığı için sağlığında, bugünün parasıyla değeri 30 milyon YTL’ye yaklaşan menkul ve gayrimenkullerin büyük kısmını Türkiye Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlamış, maddi durumları nedeniyle okuyamayan öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri için kullanılmasını vasiyet etmişti. Bu vasiyeti gerçekleştiren TEV, en büyük bağışçılarından biri olan Türkan Sedefoğlu’nun gelirleriyle 17 yılda, 8 bin 721 öğrenciye burs sağladı ve 2005 yılında da Çengelköy’de 24 derslikli TEV-Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu’nu hizmete açtı.

Sedefoğlu, ölümünün 17’nci yıldönümünde Edirnekapı Şehitliği’ndeki mezarı başında anıldı. Burslu öğrencileri ile yaptırdığı ilköğretim okulunda okuyan öğrenciler, Sedefoğlu’nun mezarına tek tek çiçek bıraktı ve dua etti. İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Behra İzmir, Türkan Sedefoğlu’na minnettar olduğunu belirterek "1. sınıfta burs için başvurmuştum. Kabul edilmem benim için çok önemliydi. Onun sayesinde hayatımda çok şey değişti" dedi. TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt ise "Türkan Sedefoğlu, Türkiye’nin geleceği için en güzel yatırımlardan birini yaptı. Kendi çocuğu olmasa da binlerce çocuğu oldu. Kendisini minnet ve rahmetle anıyoruz. Onun herkese örnek olmasını diliyoruz. Ülkemizin böyle insanlara ihtiyacı var" diye konuştu.

Mirasıyla 17 yıl içinde 9 bin öğrenci okuttu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!