Pamuk’a suikast 2 milyon YTL

Güncelleme Tarihi:

Pamuk’a suikast 2 milyon YTL
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2008 00:00

’Ergenekon’ örgütüne yönelik operasyonla ilgili bilgiler netleşmeye başladı. Teknik takibe yakalanan telefon konuşmalarından, örgütün, Orhan Pamuk’a suikast düzenlemek için 2 milyon YTL’lik kaynak aradığı anlaşıldı. Bu arada, İstanbul Emniyeti’ne, "Cerrah’ın kafasına sıkacağız. Paşaya bir şey olursa hesabını verirsiniz" telefonları geldi.

TÜRKİYE’nin birçok ilinde tam 40 ayrı noktaya eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlarla 33 kişinin gözaltına alındığı ’Ergenekon operasyonu’ ile ilgili bilgiler günışığına çıkmaya başladı. ’Ergenekon’ adı verilen yapılanmanın, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’a suikast düzenlenmesi için 2 milyon YTL kaynak aradığı, suikast silahı olarak ise Glock’u seçtiği ortaya çıktı. Operasyonun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne, "Cerrah’ın (İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah) kafasına sıkacağız. Paşaya bir şey olursa hesabını verirsiniz" diye tehdit telefonları geldiği bildirildi.

SORGULARI SÜRÜYOR Operasyon kapsamında gözaltına alınan, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Avukat Kemal Kerinçsiz, Gazeteci Güler Kömürcü, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, Kuvayı Milliye Derneği Başkanı Fikri Karadağ, Drej Ali lakaplı Ali Yasak ve Sami Hoştan, Yasin Hayal’in avukatı Fuat Turgut’un da bulunduğu 33 kişinin sorguları sürüyor. Mahkeme kararı ile 8 ay boyunca telefonları dinlenen ve izlenen zanlıların suikast planları ile ilgili olarak yaptığı telefon konuşmaları da soruşturma dosyasında yer aldı. Dinlenen bu telefon konuşmalarında, örgütün Orhan Pamuk’a yönelik planlanan suikast için para bulmaya çalıştığı tespit edildi. Bu görüşmelere göre örgüt, tetikçiye verilecek ve suikast sonrası oluşacak harcamalar için 2 milyon YTL’ye ihtiyaç duyulduğunu saptadı ve bu parayı bulmak için girişimlerde bulundu. Aynı konuşmalarda, düzenlenmesi planlanan suikast için, Avusturya yapımı ’Glock’ marka bir tabancanın tercih edileceği yer aldı.

YENİ SUİKAST İDDİASI Pendik’te 10 Ocak 2007 günü ruhsatsız tabanca ve 81 mermi ile yakalanarak gözaltına alınan Kuvayi Milliye Derneği Başkan Yardımcısı Murat Çağlar’ın, emekli bir albayı öldürmek için hazırlık yaptığı iddia edildi. 1 yıl sonra düzenlenen Ergenekon Operasyonu’nda gözaltına alınan zanlıların sorgusunda, Çağlar’ın silahla yakalanmasıyla başlayan sürecin üzerindeki sır perdesini araladı. Tabancayı bir arkadaşından aldığını söyleyen Murat Çağlar’ın, olay günü, Fetullah Gülen cemaati ile ilişkisi olduğunu düşündükleri ve bu nedenle hakkında suikast kararı aldıkları emekli bir albayı öldürmek istediği iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!