Bolivya'dan Samsun'a, zarf içinde kokain

Güncelleme Tarihi:

Bolivyadan Samsuna, zarf içinde kokain
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2008 12:22

SAMSUN Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 3 ayrı zarfın içine gizlenen 300 gram kokain ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 34 yaşındaki çeşitli suçlardan sabıkalı Anıl Özdemir, ifadesinde maddi değeri yaklaşık 300 bin YTL olan kokaini Bolivya'dan sipariş ettiğini söyledi.

Samsun'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ve uyuşturucu madde kullanımı suçundan sabıkalı Anıl Özdemir'in kokain ticaretinde aracı olarak kullanıldığının ihbarı üzerine harekete geçti. 4 gün önce Pazar Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alınan Özdemir'in üzerinden 3 gram kokain maddesi ele geçirildi.

Yapılan soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine zanlının evinde yapılan aramada, 3 ayrı zarf içinde zulalanmış 300 gram kokain ele geçirildi. Özdemir Emniyet'teki ifadesinde, kokaini Bolivya'dan sipariş ettiğini ve 5 gün önce posta ile adresine geldiğini söyledi. 300 gram kokain maddesinin piyasa değerinin yaklaşık 300 bin YTL olduğu belirtildi. İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, gözaltına alınan ve sorgulaması devam eden zanlının ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan adliyeye sevk edileceğini söyledi. İlhan, Samsun'da ilk kez kokain ele geçirildiğini de sözlerine ekledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kriminal Labaratuvarı'nda incelenen zarfların içerisine ilk önce karbon kağıdının yerleştirildiği daha sonra çift mukavva kağıdının ortasına 100 gram şeklinde kokain maddesinin zulalandığı ve X - Ray cihazında gözükmeden bu sayede ülkeye sokulduğu belirtildi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!