Soykırım varsa idam edilmeliyim

Güncelleme Tarihi:

Soykırım varsa idam edilmeliyim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2008 00:00

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Ermeni soykırım iddialarının kesinlikle yalan olduğunu ve bunun belgelerle kanıtlanabileceğini belirterek, "Bu belgeler nedeniyle Başbakan bile dünyaya ’hodri meydan’ dedi.

Soykırım varsa, bu saatten sonra zaten idam edilmeliyim" diye konuştu. Halaçoğlu Hürriyet’e şu açıklamaları yaptı: "Osmanlı, Ermeni soykırımı yaptıysa, bu insanların yollarda hastalanacaklarını düşünerek niçin hastaneler yaptırdı? Niçin tren bileti aldı? Ermeni vatandaşlara 3 kuruş, çocuklarına niçin 60 para tahsisat yaptı? Böyle bir devletin soykırım yaptığı nasıl iddia edilebilir? Ayrıca bu belgeler Amerikan, Alman, Rus ve İran arşivlerinde de var. Ben belgem olmadan ’soykırım yok’ diyebilir miyim? Bizler soykırımı kabul etmiyoruz; ancak Ermeniler’in sıkıntı çektiklerini kabul ediyoruz. Bir gün onlar da ’Bizim de hatalarımız oldu. Çok sayıda Müslüman da öldü’ diyebilirlerse, o gün Türkler ve Ermeniler dost olabilir.

KÜRDOLOJİ ENTİTÜSÜ Türkiye’de bazı sıkıntıların giderilmesi için ciddi araştırmaların yapılması şart. Örneğin bir Kürdoloji Enstitüsü olsa kötü mü olur? Kürtler kimdir, dilleri nedir araştırılmalı. Oysa şimdi Avrupalılar’ın yazdıklarıyla konuşuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!