AKP'li vekillerin ‘torpil’ polemiği

Güncelleme Tarihi:

AKPli vekillerin ‘torpil’ polemiği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2008 21:05

Milletvekilliği makamı, tayin, terfi ve iş bulma gibi amaçlarla kullanılamaz diyen AKP İzmir Milletvekili Taha Aksoy'a yine kendi partisinden ilginç bir karşılık geldi. AKP İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür “Eğer bir milletvekili bunları yapamıyorsa o koltukta oturmasının bir anlamı yok” dedi.

Haberin Devamı

TBMM'de milletvekilerinin ilgili bakanlara gönderdiği ‘Hamili kart yakınımdır’ mesajlı tayin, terfi ve torpil kartları havada uçuşurken, AKP Buca İlçe Danışma Meclisi toplantısında bu konu, AKP'nin iki İzmir milletvekilini ayrı düşürdü. Altınsaray Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya AKP İzmir milletvekilleri Taha Aksoy, Tuğrul Yemişçi ve İbrahim Hasgür'ün yanısıra, İl Başkanı Aydın Şengül, il ve ilçe yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile muhtarlar ve mahalle temsilcileri katıldı. Taha Aksoy, toplantıda parti tabanına milletvekillerinin işinin seçmene tayin, terfi ve torpil yapmak olmadığı mesajını şu sözlerle verdi:

“Bazı milletvekili kardeşlerimiz, yürütmeye müdahale ediyor. Tayin, terfi, torpil işlerine bakıyor. Bir vatandaş, ‘Eğer bir milletvekiline gidersem iş olur’ diye düşünüyor. Hatta ‘biri yapmazsa diğerleri yapar’ diye aynı iş üç, beş, sekiz milletvekiline söyleniyor. Ancak milletvekilinin böyle bir yetkisi, görevi, hakkı yok. Bu şerefli koltuklar bu amaçla kullanılamaz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bir milletvekiline ‘Genel müdüre telefon açıp, bu arkadaşın işini hallet’ demek doğru olmaz. Biz altı yıldır Türkiye'yi bu eski siyaset anlayışından kurtararak, normalleştirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız boşa gitmesin.”

Taha Aksoy'un konuşmasının ardından kürsüye çıkan AKP İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür ise “Ben Taha Bey gibi düşünmüyorum. Sizin genel müdürlerle ilgili bir işiniz olduğunda bana gelin. Hangi genel müdür sizi zor durumda bırakacakmış. Biz size hizmet için oraya gittik. Eğer bir milletvekili bunları yapamıyorsa o koltukta oturmasının bir anlamı yok. Milletvekilinin görevi sadece yasaların çıkması için el kaldırıp indirmek değildir. Bizi siz seçtiniz, elbette sizin işlerinizi takip edeceğiz” dedi.

ATATÜRK'ÜN ANNESİ DE BAŞÖRÜTÜLÜYDÜ

İbrahim Hasgür, türban tartışmalarıyla ilgili olarak da CHP'ye yüklendi. Hasgür, “Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım da başörtülüydü. Bu CHP'liler değil mi arkadaşlar daha Atatürk ölür ölmez Atatürk'ün resmini resmi dairelerden indirip İsmet İnönü'nün resimlerini asanlar? Bu CHP'liler değil mi Atatürk ölür ölmez Türk paralarının üzerindeki Atatürk resmini kaldırıp, İsmet İnönü'nün resimlerini koyanlar. İşte bu CHP'liler” dedi.

Konuşmasını tamamlayıp yerine oturan Hasgür'ün etrafını saran partililerin çoğunun iş istediği, bir kısmının da tayin taleplerini dile getirdiği gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!