Herkes yerini ve konumunu bilsin

Güncelleme Tarihi:

Herkes yerini ve konumunu bilsin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2008 00:00

Başbakan Erdoğan, türbanın serbestleşmesi konusunda kendisini uyaranlara dün en sert çıkışını yaptı. Önce Yargıtay Başsavcısı’nın uyarısı, ardından Danıştay’ın dikkat çekmesi Erdoğan’ı öfkelendirdi. Yargıya, medya ve bir üniversite rektörüne, "Kimse yasama ve yürütmenin üstünde değidir. Herkes yerini iyi bilsin. Milletin kılık kıyafetine sen ne karışıyorsun" dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, kılık kıyafetle uğraşarak bir yere varılamayacağını belirterek, "Kimse kendisini yürütmenin ve yasamanın üstünde görmesin" diye konuştu. Partisinin Beykoz İlçe Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi’ne konuşan Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede eğer kuvvetler ayrılığı varsa, bu ülkede yasama, yürütme, ve yargı erki birbirine müdahale etmeyecekse, herkes yerini, konumunu gayet iyi bilmeli" dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

GİYİME KARIŞMA Türkiye’nin, bütçe açığı Gayrı Safi Milli Hasıla’ya oranı bakımından AB ülkeleri açısından en kötü durumdayken bugün bütçe fazlası

veren 9. ülke durumuna geldi. Göreve geldiğimizde, 181 milyar dolar olan Milli Gelir’e 5 yılda 308 milyar dolar ilave ettik. 5 yılda Türkiye ihracatına 100 milyar dolar ilave ettik. Medya bunları yazmıyor. Onların işi gücü başörtüsü, şu, bu. Türkiye nereden nereye geldi, bunu yazsana kardeşim. Bu ülkede, milletin kılığıyla kıyafetiyle kimsenin uğraşma hakkı yok. Olmamalı. Bu, insanların, vatandaşların bireysel tercihidir. Bırak, bireysel tercihi olarak nasıl giyiniyorsa öyle giyinsin. Sen ne karışıyorsun buna. Bu ’din ve vicdan özgürlüğü’ne girmezmiş. Ne özgürlüğüne girer? Bizim önümüze iki de bir Anayasa’yı çıkartmasınlar. En az onlar kadar Anayasayı biz de biliriz.

İHSASI REY OLMAZ Bu ülkede eğer kuvvetler ayrılığı varsa, bu ülkede yasama, yürütme ve yargı erki birbirine müdahale etmeyecekse, herkes yerini, konumunu gayet iyi bilmeli. Kimse yasama, yürütme organının üstünde kendini göremez. Özellikle de kimse ihsası reyde bulunamaz. Yargı makamı ihsası rey makamı değildir. Onlar da görevini, Anayasanın tayin ettiği şartlar içerisinde yapmaya mecburdur. Demokratik hayatın temel unsurları olan siyasi partileri, baskı altına almaya kimse gayret etmesin. Bizim gayemiz, Türkiye’yi, Atatürk’ün ifade ettiği, muasır medeniyet seviyesine çıkarmak. ’Battık’ diyenler, şimdi sermayeler katlandı diye mi bu tür başlıklar atıyorsunuz? Biz yüzde 47 tevazumuzu 22 Temmuz akşamı yaptığımız konuşmada gösterdik. Özgürlüklerle ilgili gereken adımları atacağız.

DARBE ÇAĞRISI YAPAN REKTÖR Rektör (Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk) çıkıyor darbe çağrısı yapıyor. Kimsin sen ya, sen önce yerini bil. Otur oturduğun yerde. Sen rektörü olduğun üniversitede, yavrularımızı en iyi şekilde yetiştirmekle mükellefsin. Orduya akıl verme, ordu ne yapacağını senden çok daha iyi bilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!