Sinem’i cipiyle ezdi ’Şoförüm yaptı’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Sinem’i cipiyle ezdi ’Şoförüm yaptı’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2008 00:00

Üsküdar’da kaza yaptıktan sonra aracındaki hasara bakmak için emniyet şeridine çektiği otomobilinden inen moda tasarımcısı Sinem Yalçın (30), Faruk Kalkavan’ın (24) kullandığı Lincoln marka cipin çarpması sonucu öldü.

Kalkavan, kazadan sonra kaçtı ve arkadaşlarına "Cipi Ahmet kullanıyordu" dedi. Ama şoför Ahmet suçu üstlenmeyince Kalkavan, olaydan bir gün sonra tutuklandı.

AILESİNE ait Şafak Modaevi’nin ihracat bölümünde çalışan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü mezunu Sinem Yalçın, geçen pazartesi günü arkadaşı Elif Çelik’le Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’ne gitmek istedi. Yanlışlıkla Boğaziçi Köprüsü yoluna giren Sinem Yalçın’ın otomobilinin tamponuna O-1 Karayolu Ünalan Mahallesi yakınında, arkadan gelen bir otomobil çarptı. Sinem Yalçın, acelesi olduğunu söylediği sürücünün telefonunu alıp otomobiline bindi. Hasara bakmak için az ileride durup aracını emniyet şeridine çekti. Bu sırada, Faruk Kalkavan’ın kullandığı 34 MFK 52 plakalı cip, arkadan gelerek Sinem Yalçın’a hızla çarptı. Yalçın, ağır yaralanırken arkadaşı Elif Çelik bariyerin arkasına atlayıp canını kurtardı.

Faruk Kalkavan, 20 metre ileride yan yatan cipte iki arkadaşını bırakarak kaçtı. Sinem Yalçın, kaldırıldığı Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Kaçarken, iki arkadaşına "Cipi Ahmet kullanıyordu" diyen Faruk Kalkavan’ın şoförü Ahmet, gece yarısı gözaltına alındı. Şoför suçu üstlenmeyince, cipi Faruk Kalkavan’ın kullandığı ortaya çıktı. Salı akşamı Kadıköy Adliyesi’ne üç avukatı ile gelen Faruk Kalkavan, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu bir kişinin ölümüne neden olmak" suçundan tutuklandı. Kazaya tanık olan Elif Çelik "Cip korkunç bir hızla Sinem’e çarptı. Ben cipin çarptığı otomobilin altında kalmamak için kendimi bariyerin arkasına attım. Sinem’in yardımına koştum. Can çekişiyordu. Geçen otomobillerden yardım istedim ancak kimse yardım etmedi. Sinem’in son anları hiç gözümün önünden gitmiyor" dedi.

Tasarımcı olmak istiyordu
/images/100/0x0/55eb46bbf018fbb8f8b6bafb


Viyana’da Endüstri Mühendisliği eğitimi görürken, moda tasarımcısı olmak için eğitimini yarım bırakıp İstanbula dönen Sinem Yalçın’ın, Üsküdar’da Şafak Gelinlik ve Moda Evi’ni işleten annesi Neşe Yalçın ile babası Marmara Üniversitesi’nden emekli öğretim üyesi Sinan Yalçın hukuk mücadelesi başlattı. Aile, "Kaza yapan çocuğun ailesi bir emniyet müdürünü, hatta valiyi bile serbest kalsın diye araya koymuş. Duyarlı bir savcının sayesinde şu anda cezaevinde" dedi. Sinem salı günü Hekimbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!