Medeniyetler İttifakı ’fena yumruk yedi’

Güncelleme Tarihi:

Medeniyetler İttifakı ’fena yumruk yedi’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2008 00:00

Önceki gün açılışı yapılan ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İspanya Kralı Carlos ve Kraliçesi Sofia ile de biraraya geldiği 1. Medeniyetler İttifakı Forumu’nda arbede çıkarıp İspanyol korumalarla dövüşen Başbakan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç ile korumaları, İspanya’da meşhur oldu.

İspanya’nın tüm yazılı ve görsel basınında, kavganın video ve fotoğraflarına geniş yer verildi. Başbakan Erdoğan’ın Özel Kalemi Müdürü ile korumalarının arasında çıkan kavganın, "Bu kapıdan değil öbür kapıdan" diyen İspanyol polisiyle çıkan tartışma sonucu başladığı öğrenildi.

FORUMUN ’YILDIZI’ Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı ile Türk korumalar, kendilerini Erdoğan’ın girdiği kapıdan değil, yandaki delegasyon kapısından içeri almak isteyen İspanyol polislerine hakaret edip ittirince, yumruklar konuşmaya başladı. Türk korumaları, forum boyunca kulislerde konuşulan en büyük konu oldu. Bu arada İspanya’da Başbakan Zapatero ile Erdoğan’ın ortak girişimiyle başlatılan Medeniyetler İttifakı projesine karşı çıkan muhalefet partilerine yakın yazılı ve görsel basında, Türk ve İspanyol korumalar arasında yaşanılan arbede malzeme olarak kullanılmaya başlandı. Muhalefete yakın radyo ve TV’lerde "1’nci Medeniyetler İttifakı Forumu’nda birbirine giren Türk ve İspanyollar nasıl aynı çatı altında dünyaya örnek olacaklar" diye yorumlar yapılıyor, Medeniyetler İttifakı projesinin başarısızlıkla sonuçlanıp gerçekleşemeyeceği iddia ediliyor.

Medeniyetler İttifakı ’fena yumruk yedi’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!