804 bin LPG'li araç var

Güncelleme Tarihi:

804 bin LPGli araç var
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2005 13:05

Bolu Trafik Şube Müdürü Burhan Oflaz, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2005 yılı tespitlerine göre LPG'li araç sayısının 804 bin 107 olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bolu Trafik Şube Müdürü Burhan Oflaz, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün LPG'li araçlarla ilgili genelgesinde yer alan rakamlarla ilgili hata yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 25 Şubat 2005 tarihli tespitine göre Türkiye'de tescilli araç sayısı 10 milyon 239 bin 27. Bu araçlardan 804 bin 107'sinin LPG dönüşümü yapılmış. İlk verdiğimiz rakamlardaki hatanın farkına vararak düzeltme yoluna gittik. Bizim ilk verdiğimiz rakamlar Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2000 yılında yaptığı tespitlermiş. Böyle bir hatanın yaşanmasını istemezdik. Bu tespitlere göre ticari araç ve kamu araçlarının sayısı da ilk verdiğimiz rakamlardan fazla” dedi.

Haberin Devamı

Oflaz'ın ilk açıklamasında Türkiye'deki LPG'li araç sayısı 58 bin 211 olarak belirtilmişti.

BİR SAAT İÇİNDE 11 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

BOLU’da, polisin LPG’li araç denetimde, bir saat içinde kaçak LPG kullandığı tespit edilen 11 araç trafikten men edildi. Kontroller sırasında, özel sürücü kursuna ait bir otomobilin de kaçak LPG kullandığı ortaya çıktı.

Trafik Şube Müdürlüğü son günlerde LPG’li araçların sık sık kazalara karışmasının ardından ‘trafikte patlamaya hazır bombalar’ olarak gündeme gelen LPG’li araçlar üzerinde uygulama yaptı. Kent merkezinde Anıt Park önünde yapılan uygulamada, tüm araçlar durdurularak LPG’li olup olmadıkları kontrol edildi. LPG’li araçların ruhsatlarını inceleyen polis, kaçak LPG kullanan 11 aracı trafikten men ederek otoparka çekti.

Kontroller sırasında Bolu Abant Sürücü Kursu’na ait 34 LUT 15 plakalı Şahin model bir otomobilin de kaçak LPG kullandığı belirlendi. Trafikten men edilen otomobilin sürücüsü, “Ben sürücü kursunda şoför olarak çalışıyorum. Otomobilin LPG’li olduğunu biliyordum. Kaçak olduğundan haberim yoktu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!