PKK’lılara ’sosyal yardım’

Güncelleme Tarihi:

PKK’lılara ’sosyal yardım’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2008 00:00

Terörizmi gündeminin başına koyan ve çoğu NATO üyesi Avrupa ülkeleri PKK’ya göz yumarak, cesaret bulmasını sağlıyor. Genelkurmay’ın raporuna göre, örgüt sahte evrakla sosyal yardım fonundan para alıp terör için kullanıyor. İzin verilen medya gücüyle militanlara emirleri şifreli naklediyor.

GENELKURMAY Başkanlığı Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi’nin internet sitesinde PKK’nın Avrupa’daki faaliyetlerine ilişkin 7 sayfalık bir rapor yayınlandı. İngilizce raporda, terör örgütü PKK’nın Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen toplantılarla cesaret bulduğu ve örgüte Avrupa ülkelerinden destek sağlandığı belirtildi. Maddeler halinde yayınlanan raporun ’Uluslararası Destek’ bölümünde şu tespitlere yer verildi:

Terör örgütü, silahlı kanadına siyasi, mali ve lojistik desteği birçoğu Avrupa ülkelerinde bulunmak üzere suç ağı olarak işleyen 400 sivil toplum kuruluşu aracılığıyla sağlıyor.

2 haber ajansı, 4 televizyon istasyonu, 13 radyo istasyonu, 10 gazete, 19 dergi, 3 yayınevi ve birkaç internet sitesi terör örgütüne bağlı.

Avrupa’dan yayın yapan Roj TV, PKK’nın ana medya vasıtası olarak çalışıyor. Roj TV insanları güç birimlerine karşı kışkırtıcı yayınlar yaparak, toplumdaki düzeni bozan olaylara yol açtı. Sonucunda birçok masum insan öldü veya yaralandı ve işyerleri yağmalandı. Roj TV aynı zamanda teröristlere bombalı saldırıları üstlenmeleri için terör örgütünün verdiği emirleri şifreli olarak naklediyor.

AP’DEN CESARET

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa’daki bazı meclislerde yapılan konferanslarda terörist ve terör örgütü destekçilerini cesaretlendirici beyanlar ediliyor.

FON ALIYORLAR

PKK, Avrupa ülkelerinde sosyal sigorta sistemi içinde sahte evraklar göstererek, sosyal yardım fonlarından yararlanıyor ve bu parayı terör faaliyetlerini yürütmek için kullanıyor. Öte yandan, bu mali işlemleri, mali sistemleri çok sağlam olan en gelişmiş ülkelerde gerçekleştiriyor.

SERBEST DOLAŞIYORLAR

PKK terör örgütünün elebaşları olarak sayılan ve Interpol tarafından aranan bazı teröristler Avrupa ülkelerinde serbestçe dolaşabiliyorlar. Bir Avrupa ülkesinde davası hálá devam eden bir teröristin iadesi için yapılan yasal başvuru reddedildi. Terörist, ondan sonra serbest bırakıldı.

PKK’YA İZİN

Bir ülke, terör örgütünün dahil edildiği AB veya NATO terör örgütü listeleri yerine içinde terör örgütünün isminin geçmediği BM listesinin dayanak olarak kullanılacağını beyan ederek, neredeyse terör örgütüne o ülke içinde faaliyet göstermek için izin veriyor.

TERÖR ÇELİŞKİSİ

Başka örnekler de yazılabilir. Verilen örneklerin üzücü yanı ise bu ülkelerin çoğunun, terörizmi gündeminin başına koyarak, dünyadaki en büyük tehlike olarak sayan NATO’ya bağlı olmaları. Bu noktada, Türkiye’nin dost ve müttefiklerinden en büyük beklentisi samimiyet, kararlılık, işbirliği ve somut adımlara dayanan tedbirlerin alınması.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!