Arkadaşı dağdaki çatışmada ölmüş

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşı dağdaki çatışmada ölmüş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2008 00:00

Diyarbakır’da, 3 Ocak günü 5’i öğrenci 6 kişinin ölümü, 67 kişinin de yaralanması neden olan bombalı saldırının faili olarak yakalanan ’Botan’ kod adlı Erdal Polat’ın PKK kampında birlikte fotoğraf çektirdiği arkadaşının çatışmada öldüğü ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün basına dağıttığı, sığınakta çekilen fotoğraf karesinde Erdal Polat ile görülen ’Tekoşer’ kod adlı terörist Bedri Odabaşı’nın da, geçen haziran ayında güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada öldürüldüğü ortaya çıktı. PKK’nın Lice bölge sorumlusu ’Tekoşer’ kod adlı Bedri Odabaşı’nın öldürüldüğü, Silvan’da yaşanan çatışmada, bir korucu da şehit olmuştu.

’HACI’ HER YERDE ARANIYOR Bombayı Diyarbakır’a getirip Erdal Polat’a teslim eden, açık kimliği henüz tespit edilmese de eşkali belirlenen ’Hacı’ kod adlı kuryenin yakalanması için ise teknik takip ve operasyonlar devam ediyor. ’Hacı’ kod adlı terörist kuryenin Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde ailesiyle birlikte yaşadığı, kendisine ait 06 plakalı beyaz renkli LPG’li Kartal marka bir otomobili olduğu saptandı. Diyarbakır’daki bombalı saldırıda görev alan ’Rızgar’ kod adlı teröristin de, dağ kadrosunda Erdal Polat ile birlikte silahlı faaliyet yürüten, Lice İlçesi Derhust Köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Söğüt olduğu saptandı. 31 yaşındaki ’Rızgar’ kod adlı Mehmet Söğüt’ün, terörist örgüt içinde birim sorumluluğu yaptığı, PKK’nın sözde ’Amed’ eyalet sorumlusu olan ve halen Diyarbakır kırsalında faaliyet gösteren ’Rubar’ kod adlı Seyfettin Işık’tan talimat aldığı belirlendi.

BOMBAYI ’RIZGAR’ HAZIRLADI Terörist Mehmet Söğüt’ün ayrıca patlayıcı uzmanı olması nedeniyle Diyarbakır’da 6 can alan bombayı hazırlayan kişi olduğu ve bu nedenle ’Hacı’ kod adlı kurye ile birlikte korkunç eylem öncesi Diyarbakır kent merkezine geldiği belirlendi. Söğüt’ün, kendisine bağlı 13 kişilik grupla 2004’ün Haziran ayında Kuzey Irak’tan çıkış yaparak Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalına gelip eylemlere katıldığı kaydedildi.

İŞTE RIZGAR’IN EYLEMLERİ

’Rızgar’ kod adlı terörist Mehmet Söğüt’ün Diyarbakır kırsalındaki eylemleri şunlar:

27 Mayıs 2005: Lice kırsalında mayınla 2 askerin şehit edilmesi, 2 sivilin öldürülmesi.

14-15 Ekim 2005: Lice’de bombayla Jandarma Astsubay Erbu Serpan’ın ve ertesi gün de 1 askerin şehit edilmesi.

28 Eylül 2005: Lice karayolunda askeri araca uzaktan kumandalı mayınlı saldırı.

28 Ekim 2005: Lice İlçesi Akçabulak Köyü kırsalında güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu 4 askerin yaralanması.

15 Kasım 2005: Orman İşletme Müdürlüğüne ait aracın yakılması.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!