Yeşil’in sağ kolunu jandarma yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil’in sağ kolunu jandarma yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2008 00:00

Matkap operasyonu kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan, "Yeşil" lákaplı Mahmut Yıldırım’ın sağ kolu Zakir Selvi yakalandı.

Fulya’da kaldığı rezidansta 2 Glock marka tabanca ile yakalanan Zakir Selvi, İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı bünyesinde, haraç ve fidye alan bir organize suç örgütüne yönelik olarak 3 aydır yürütülen operasyon kapsamında, Bahçeşehir’de gözaltına alındı.

İsmini mahkeme kararı ile Bedirhan Esenlik olarak değiştiren Zakir Selvi ve birlikte yakalandığı 8 kişinin sorgulaması için ek gözetim süresi alındı. Selvi’nin, sahte avukat kimliğiyle yurt dışına kaçmak için girişimlerde bulunduğu ve adamlarına, kendisi için sahte pasaport çıkartmaları için telefonla talimat verdiği bildirildi.

Jandarmanın operasyonunda Zülküf B, Ferman A, Selçuk K, Mustafa N, Barış Y. ve Emine Derya Y. de gözaltına alındı. Zakir Selvi’nin üzerinde 7 adet simt kart ele geçirildi. Zakir Selvi’nin telefon takibine takılmamak için bu yöntemi kullandığı bildirildi. Zakir Selvi ve adamlarının, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beşiktaş ve Kadıköy’de yüklü miktarda alacakları olduğunu öne sürerek, bu kişilerin gayrimenkullerine baskı ve tehtid ile el koydukları, lüks otomobil satan galericilerin alacaklarının tahsilatı ile yurtdışı bağlantılı otomobil kaçakçılığı da yaptıkları bildirildi.

Öte yandan, Matkap Operasyonu’nda gözaltına alınan uzman çavuş C.G’nin, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yaptığı açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!