Gelibolu'da feribot yangını

Güncelleme Tarihi:

Geliboluda feribot yangını
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2008 20:19

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi açıklarında, Çardak-Gelibolu arasında sefer yapan bir feribotta yangın çıktığı bildirildi.

Lapseki ilçesi Çardak beldesi ile Gelibolu arasında yolcu ve otomobil taşıyan özel bir firmaya ait “Gelba-7” adlı feribotta, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Feribot kaptanının yardım isteğinde bulunması üzerine, bölgenin yakınlarında bulunan “Ceyhan-2” adlı römorkör, yangına müdahalede bulundu. Yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

CAN KAYBI YA DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ YOK

Haberin Devamı

Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Ender Kurt, “Gelba-7” adlı feribotta seyir halindeyken çıkan yangının yolcuların bulunduğu bölümde başladığını söyledi. Feribot personeli ile bölgede bulunan “Ceyhan-2” römorkörünün müdahalesi sonucu yangının büyümeden kısa sürede söndürüldüğünü belirten Kurt, “Yangın sırasında feribottaki yolcular tahliye edildi. Can kaybı, yaralanan veya çevre kirliliği bulunmuyor” dedi.

Kurt, feribotun halen denizde bulunduğunu, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'ne ait “KEGK-2” adlı hızlı tahlisiye botunun güvenlik amacıyla bölgede konuşlandırıldığını ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!