Alçak dağda

Güncelleme Tarihi:

Alçak dağda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2008 00:00

Diyarbakır’da 6 kişinin ölümüne yol açan bombacı Erdal Polat’ın Kuzey Irak’taki PKK kampında eğitim gördüğü fotoğraflarla kanıtlandı ve 5 yıldır dağ kadrosunda olduğu belirtildi. PKK ise olaydan sonra yaptığı açıklamada eylemin kontrollerinin dışında ’yerel güçler’ tarafından yapıldığını öne sürmüştü. Polat’ın yer göstermesiyle 2’nci bomba da kırsal kesimde ele geçirildi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

DİYARBAKIR’da 3 Ocak perşembe günü 6 kişinin ölümü 67 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının ardından yakalanan, aralarında bombayı patlatan Erdal Polat’ın da bulunduğu 8 PKK’lı adliyeye sevkedildi. Diyarbakır’ı kana bulayan bombacının, terör örgütü kamplarında çekilmiş fotoğrafları da basına dağıtıldı. PKK sözcülerinin daha önce saldırıyı kendi kontrollerinin dışında ’yerel otonom güçlerin’ yaptığını öne sürmelerine rağmen, Polat’ın 2002 yılında PKK’ya yardım ve yataklıktan 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiği ortaya çıktı. Suphiye ve Abdülselam Polat’ın 3’ü kız 6 çocuğundan ikincisi olan Erdal Polat’ın, lise son sınıfta karıştığı olaylar nedeniyle okulu terk ettiği, 2002’de PKK’ya yardım ve yataklıktan 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiği ve 5 yıldır da PKK’nın dağ kadrosunda olduğu kaydedildi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, bombalı saldırı ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü’nün, istihbari, teknik kriminal çalışmaları ve halktan gelen ihbarlarla polisin düzenlediği, operasyonun kısmi olarak tamamlandığını söyledi. Operasyona saldırıda ölen 6 kişiden 5’inin öğrenci olması nedeniyle ölenler arasında bulunan Melek İpek’e ithafen ’Melek’ adının verildiğini belirten Mutlu, saldırganın terör örgütünün yurt dışındaki kamplarında bomba yapımı ve diğer silahlı eğitimlerle, suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra Diyarbakır’ın kırsal kesimi ve kent merkezine sansasyonel eylem yapmak için gönderildiğini belirtti. Mutlu, bombacı Polat’ın ikinci saldırı hazırlığında bulunduğunu anlatırken, "Her türlü istihbarat çalışması yapılmış, talimat beklenilen ve eylemiçin hazırlanmış bomba ve bu bombaya ait düzenekler de ele geçirilmiş ve başka bir facia da son anda engellenmiştir" dedi. Mutlu, ikinci bombanın gözaltındaki Polat’ın yer göstermesi sonucu kırsal kesimde bulunduğunu ve 2 PG-7M harp başlığına monte edilmiş ve 800 gram A-4 plastik patlayıcı ile desteklenmiş patlatılmaya hazır halde olduğunu belirtti. Mutlu, hain saldırıda 40 kiloya yakın patlayıcı kullanıldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!