Köpeğin sahibi aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Köpeğin sahibi aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2008 16:22

Antalya'nın Kemer ilçesinde, sahibinin elinden kurtulan pitbull cinsi köpeğin bir sokak kedisini ısırarak öldürmesi üzerine Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı, köpeğin sahibinin belirlenmesi için soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Gözkaya, dün pitbull cinsi bir köpeğin sahibinin elinden kurtularak, bir sokak kedisini boğazından ısırarak öldürmesi üzerine soruşturma açılması talimatını verdi.

Savcı Gözkaya'nın talimatı üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir ekip köpeğin sahibinin belirlenmesi amacıyla çalışma başlattı.

Polis, pitbull cinsi köpeğin kediyi kovalaması ve öldürmesi anını fotoğraflayarak, görüntüleyen Anadolu Ajansı Kemer Yurt Muhabiri Leyla Yağmurlugil ile Kemer'de yayın yapan “Gerçek Kemer” gazetesi sahibi Reşat Aydoğdu'nun bilgisine başvurdu.

Gazeteciler Yağmurlugil ile Aydoğdu, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, olayla ilgili ifade verdi.

Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Gözkaya, AA Yurt Muhabiri Leyla Yağmurlugil'e, olay anını görüntülemesinden ötürü teşekkür ederek, “Önemli bir kamu görevi yaptınız” dedi.

Haberin Devamı

Başsavcı Gözkaya, Türk Ceza Kanunu'nun 177'inci maddesinde, “Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır” denildiğini de hatırlattı.

Gözkaya, belediyelere bir yazı göndererek, başkalarının hayatı ve sağlığını tehlikeye atabilecek sokak köpeklerinin toplatılmasını isteyeceğini de belirtti.

Bu arada, köpeğin sahibinin, köpeği tasmasından tutarak, kediyi ağzından alan ve kimliği belirlenemeyen Rus turist kız olabileceği ihtimali üzerine de çalışma yapılacağı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!