Tam iki yıl ’uyutuldu’ bomba günü ’uyandı’

Güncelleme Tarihi:

Tam iki yıl ’uyutuldu’ bomba günü ’uyandı’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2008 00:00

Diyarbakır’daki kalleş bombalı saldırının faili PKK’lı Erdal Polat’ın, terör örgütü tarafından 2 yıldır hiç görev verilmeden ’uyutulduğu’, kalleş eylem için ’uyandırılarak’ görevlendirildiği açıklandı. İçişleri Bakanı Atalay da, güvenlik güçlerinin elinde ’bir iki iz daha’ bulunduğunu, bunların üzerinde olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır’da 6 kişinin ölümü ve 67 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırı olayıyla ilgili yeni ipuçları olduğunu söyledi. Atalay, "Bir iki iz daha var, onların üzerindeyiz" dedi. İdareciler Günü dolayısıyla Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi’nde düzenlenen törene katılan Atalay, gazetecilerin Diyarbakır’daki bombalı saldırı olayıyla ilgili soruşturmaya ilişkin sorularını yanıtladı. Atalay, "Olayla ilgili bizi sevindiren, kısa sürede emniyet güçlerimizin yoğun, titiz, ayrıntılı, dikkatli, ince çalışmalarıyla hızlı mesafe almasıdır. Bir iki iz daha var, onların üzerindeyiz. Bir iki gün içinde bunu sonuçlandıracağımızı zannediyorum" dedi. Bombalı saldırıyla ilgili çalışmaların çok verimli sürdüğünü kaydeden Atalay, "Faillerin kısa sürede tam anlamıyla yakalanmış olacağını, olayın bütün boyutlarıyla aydınlatılmış olacağını zannediyoruz. İzin verin, basınımızda çok fazla irdelemesin. Soruşturma iyi yürüsün ve biz daha fazla kaynağa, veriye, malzemeye ulaşalım. Bu araştırmanın sonucunda çok şey elde edelim. Şu ana kadar da çok şey elde edildi" diye konuştu.

Haberin Devamı



PKK bombasının patladığı yerdeki işyerlerinde bulunan tüm güvenlik kamera görüntülerine el koyuldu. İşyeri, lokal, dershane, otel ve dernek binalarına ait güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerle ilgili inceleme dün tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerin, soruşturmanın ilerleyen aşamasında art niyetli kişiler tarafından kötü amaçla kullanılabileceği gerekçesiyle silinmesi yönünde nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi yedek hakimliğinden talepte bulundu. Talebi inceleyen mahkeme, güvenlik kameralarından elde edilen olay yeri görüntülerinin kopyasının soruşturma dosyasında delil olarak saklanmasına, diğer görüntülerin silinmesine karar verdi.

2 YILDIR BEKLİYORMUŞ

Erdal Polat’ın, PKK’nın ’uyuyan teröristler’inden olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Hürriyet’e, "Terörist Erdal Polat, yaklaşık 2 yıl görev verilmeden bekletilmiş, terörist uyutulmuş. Ancak, örgütle bağını hiç kesmemiş, sonra da bu görev verilmiş. Birçok olay önceden önleniyor. Bunu önleyemediğimizden üzgünüz" dedi.

Yakalanmış yaşı küçük çıkınca bırakılmış

DİYARBAKIR’da 3 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili yakalanan 24 yaşındaki Erdal Polat’ın, kapatılan Diyarbakır 4 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde, 2002 yılında ’PKK’ya yardım ve yataklık etmek’ suçundan yargılandığı ortaya çıktı. Polat’ın 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiği ve dosyasının suç tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle görevsizlik kararı verilerek Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği, burada delil yetersizliğinden beraat ettiği kaydedildi. Bombacı Erdal Polat’ın ayrıca, bir protesto eyleminde de ’Barışın elçisi İmralı’da’, ’Önderliksiz yaşam asla, yaşasın başkan Apo’ diye slogan attığı, bu suçtan dolayı da gıyabi tutuklu olarak arandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!