80 saatte devriálem

Güncelleme Tarihi:

80 saatte devriálem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2003 01:51

Çılgın İngiliz işadamı Richard Branson ile maceraperest pilot Steve Fossett, hazırladıkları özel bir uçakla yakıt ikmali yapmadan 80 saatte dünya turu yapacaklar.

Virgin Atlantic havayolu şirketinin sahibi, dolar milyarderi Richard Branson, birlikte balonla dünya turu yapma girişiminde bulundukları Amerikalı Steve Fosset ile birlikte yeni bir maceraya hazırlanıyor. İki çılgın ortak, California'nın Mojave Çölü'nde bir yerlerde inşası süren Virgin Atlantic Globalflyer adlı uçakla havalandıktan sonra bir daha hiç benzin ikmali yapmadan, tek bir seferde dünyanın çevresini dolaşacaklar.

17 yakıt tankı olacak

Birbirine yapışık üç uçak görünümünde olan Globalflyer'in 17 adet yakıt tankı olacak. Kanat genişliği 35 metre olan uçak, saatte 440 kilometre süratle uçarak 17 bin metre yüksekliğe çıkabilecek. Önümüzdeki yıl havanın durumuna göre Nisan ya da Ekim ayında ABD'deki bir pistten başlayacak yolculukta uçağın pilotluğunu Steve Fossett yapacak, Fossett'in hastalanması durumunda ise Sir Richard yedek pilot olarak devreye girecek. Yolculuğun 80 saat sürmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!