8 yıla karşı olanlar boşa kürek çekiyorlar

Güncelleme Tarihi:

8 yıla karşı olanlar boşa kürek çekiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Demirel, devletin bu ülkenin çocuklarının eğitimini en iyi şekilde sağlayacağını belirterek, ‘‘İyiyi arıyoruz, güzeli arıyoruz. Bunun önünde kimse duramaz. Durdurmaya kalkanlar boşa kürek çekmiş olur. Yapılan her yeni şey, kötü değildir. Bunu kötü olarak gösterenler amaçlıdır'' dedi.

Demirel, dün memleketi Isparta ile Afyon'un Dinar İlçesi'nde bazı tesislerin temelini attı, açılışlar yaptı. GAP uçağıyla Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na inen Demirel'i, Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu, Isparta milletvekilleri Aykon Doğan, İlhan Kesici ve Erkan Mumcu karşıladı. Organize Sanayi Bölgesi'nde, Kale Şirketler Grubu tarafından yaptırılacak Kalekim Seramik Fabrikası'nın temelini atan Demirel'e, işadamı İbrahim Bodur plaket verdi. Cumhurbaşkanı Demirel, burada yaptığı konuşmada, 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime karşı çıkanları sert dille eleştirdi. Tüm branşlarda, tüm sektörlerde, dünya ülkeleriyle yarışan bir Türkiye yaratmayı amaçladıklarını vurgulayan Demirel, şöyle konuştu:

‘‘Yaşadığımız serbest ortamda sorumlular da vardır, sorumsuzlar da vardır. Benim vatandaşım bunu çok iyi ayırdı. Ispartalı hemşerilerimin çok kullandığı bir laf vardır. Benim vatandaşım dinler, dinler, sonra da 'Evünsüz (Zamansız)' der geçer. İyiyi arıyoruz, güzeli arıyoruz. Bunun önünde kimse duramaz. Durdurmaya kalkanlar boşa kürek çekmiş olur. Yapılan her yeni şey kötü değildir. Bunu kötü olarak gösterenler amaçlıdır. Devlet, ülkenin savunmasını, çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilmesini, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanmasını sağlayacak, geri kalanları ise vatandaşımız kendisi yapacaktır.''

AĞABEYİNİN FABRİKASINI AÇTI

Demirel, daha sonra kardeşi Şevket Demirel'e ait 24 yıl önce kurulan Göltaş Çimento Fabrikası'nın ek tesis inşaatının temelini attı. Burada Şevket Demirel, ağabeyine tesislerin yıllık üretimi hakkında bilgi verdi, ek tesisin tamamlanmasıyla yıllık üretimin 1.5 milyon tondan 2.5 milyon tona yükseleceğini belirtti. Demirel kardeşler, ilk harcı koymak için butona birlikte bastılar. Demirel daha sonra yine kardeşinin sahibi olduğu ve İtalyan sanayici Rossi Catelli tarafından 6 milyon dolara yapılan, günde 600 ton domates işlenerek 100 ton ihraca dönük salça üretilecek, Atabey'deki Elça Salça Fabrikası'nın açılışını yaptı.

Demirel, dün akşam üstü Dinar ilçesine gelerek Başbakan Yılmaz'la birlikte geçen yılki depremde yıkılan ve yerine yenisi inşa edilen Dinar Lisesi'nin açılışını yaptı. Demirel, açılışta yaptığı konuşmada, ‘‘Her şey tümüyle yapılıp bitene kadar bunu takip edeceğimizi size söylemeye geldim. Hiçbir eksik kalmayacak'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!