8 yıl sonra yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

8 yıl sonra yakalandılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2005 01:23

Sivas katliamının firari sanıklarından, haklarında gıyabi tutuklama kararı bulunan 42 yaşındaki Sadettin Temiz ve kardeşi 30 yaşındaki Ali Temiz, Suudi Arabistan’ dan dönünce yakalandılar.

SİVAS katliamının firari sanıklarından, haklarında gıyabi tutuklama kararı bulunan 42 yaşındaki Sadettin Temiz ve kardeşi 30 yaşındaki Ali Temiz, gittikleri Suudi Arabistan’dan dönünce yakalandı.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen ve Madımak Oteli’nin yakılması sonucu, 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara karıştıkları iddia edilen Sadettin Temiz ve kardeşi Ali Temiz olayların ardından tutuklanarak, yargılandı. Yargılama sürecinde Sadettin Temiz 4, kardeşi Ali Temiz ise 9 ay tutuklu kaldıktan sonra salıverildi.

Ankara 1 No’lu DGM, 1997 yılında Ali Temiz hakkında ömür boyu, Sadettin Temiz hakkında ise 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açarak, haklarında gıyabi tutuklama kararı verdi. Suudi Arabistan’a kaçtıkları iddia edilen sanıklar, yakalanamadı. Sivas olayları davası sonuçlanırken, iki kardeşin yakalanamaması üzerine DGM, bunlarla ilgili dosyayı ayırdı.

Sanıkların Suudi Arabistan’dan geldiğini belirleyen polis, firari kardeşleri, Sivas’taki evlerinde gece yarısı düzenledikleri operasyonla yakaladı. Kardeşlerden önce Sadettin Temiz yakalandı, Ali Temiz ise kısa süren kovalamaca ardından saklandığı binada yakalandı.

Ali Temiz’in olay tarihinde Atatürk Lisesi son sınıf öğrencisi olduğu, yurtdışında çalışan ağabeyi Sadettin Temiz’in ise olay tarihinde izinli olarak Sivas’ta bulunduğu belirtildi.

İki kardeşin Sivas Adliyesi’ne getirilmesi sırasında, anne Şerife ve baba Kaya Temiz ile yakınları gazetecilere ‘Türkiye’de herkes suçsuzları yakalıyor. Çocuklarımız suçsuz, neden onları görüntülüyorsunuz’ diyerek tepki gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!