8 yıl ölen kayınpederinin maaşını çekmiş

Güncelleme Tarihi:

8 yıl ölen kayınpederinin maaşını çekmiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 12:50

ADAPAZARI’nda 2000 yılında ölen kayınpederi Hamdi Atmacaoğlu'nun emekli maaşını 8 yıl boyunca çeken Mustafa K., eşi ve baldızı Aynur A.'nın ihbarı üzerine yakalandı, 12 yıl 1 ay hapis ve 200 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Hamdi Atmacaoğlu, 2000 yılında kalp yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde öldü. Hazırlanan ölüm raporu damadı Mustafa K.'ya verilerek gerekli işlemler için nüfus müdürlüğüne götürülmesi istendi. İddialara göre işlemleri yapmayan 58 yaşındaki damat Mustafa K., bir ay sonra Sakarya 5'nci Noterliği’ne bacanağı Niyazi A.'yı götürüp kayınpederi olarak tanıtarak vekaletname alıp Ziraat Bankası Şubesi’nden emekli maaşını çekmeye başladı. Niyazi A.'nın ise geçen yıl öldüğü anlaşıldı.

Bu süreç içerisinde çeşitli tarihlerde bankaya kayınpederi Hamdi Atmacaoğlu'nun yaşadığına dair ‘yoklama' belgesi de teslim eden Mustafa K., Hamdi Atmacaoğlu adına 8 yılda 50 bin 614 TL para çekti.

Elindeki sahte vekaletname ile son olarak Hamdi Atmacaoğlu'na ait sağlık karnesini de yenileyen Mustafa K., kayınpederiyle aynı rahatsızlığı olan eşinin ilaçlarını da temin etti. Damat Mustafa K.'nin yaptıklarını öğrenen eşi ve baldızı Aynur A. polise ihbarda bulundu.

Haberin Devamı

Yakalanan Mustafa K., Sakarya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından toplam 12 yıl 1 ay hapis cezası ve 200 bin TL para cezasına mahkum edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!