8 golü atan 4 futbolcu Beşiktaş’a bedel çıktı

Güncelleme Tarihi:

8 golü atan 4 futbolcu Beşiktaş’a bedel çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 00:00

Beşiktaş maçında 8 gole imza atan 4 Liverpoollu futbolcunun değeri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) hisseleri işlem gören Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş’nin piyasa değerinin çok üzerinde çıktı.

Liverpoollu 4 golcü 74 milyon Euro’luk bir değere sahip, Beşiktaş’ın piyasa değeri ise 68 milyon dolar (46 milyon Euro).

BEŞİKTAŞ’ı önceki akşam 8-0 mağlup eden Liverpool’da, 4 gole imza atan Crouch, Benayoun, Gerrard ve Babel’in değeri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) hisseleri işlem gören Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş’nin piyasa değerinin çok üzerinde çıktı. Önceki gece Beşiktaş filelerini havalandıran Liverpoollu 4 futbolcunun değeri 74 milyon 250 bin Euro ederken, Beşiktaş’ın bugünkü piyasa değeri sadece 68 milyon dolarda kalıyor. İngiliz ekibinin efsanevi oyuncusu Steven Gerrard’ın bile tek başına değeri 38 milyon 500 bin Euro ediyor. Siyah beyazlı temsilcimizin en pahalı futbolcusu ise 5 milyon 700 bin Euro’luk değerle Matias Delgado oluyor.

GERRARD 38 MİLYON EURO: Önceki gece Beşiktaş’a 8 gol birden atan 4 futbolcudan en değerlisi ise İngiliz temsilcisinin efsanevi kaptanı Steven Gerrard başı çekiyor. 38 milyon Euro’luk bir değere sahip olan futbolcu İngiliz taraftarına en çok forma sattıranların da başında geliyor. İngiliz ekibine 2 gol birden kazandıran Ryan Babel’in değeri ise 17 milyon 250 bin Euro. Babel’i maçta iki gol atan Peter Crouch takip ediyor. 11 milyon Euro’luk değere sahip olan futbolcunun ardından ise 7 milyon 500 bin Euro bedelle Yosi Shai Benayoun geliyor.

BEŞİKTAŞ’IN EN DEĞERLİSİ DELGADO: 15 gün öncesine kadar İngilizlerin tarihi kulübü Liverpool’u İstanbul İnönü Stadyum’unda 2-1’lik skor ile deviren Beşiktaş’ın en değerli futbolcusu ise 5 milyon 700 bin Euro’luk değeriyle Matias Emilio Delgado. Beşiktaş’ın forma satışlarında da taraftarlardan en çok ilgiyi gören isim olan Delgado’yu Türk Milli Takımı’nın da formasını giyen İbrahim Toraman takip ediyor. 5 milyon Euro’luk bir değeri olan Toraman Beşiktaş’ın en değerli ikinci futbolcusu konumunda. Beşiktaş’ın Brezilyalı golcüsü Bobo ise 4 milyon 900 bin Euro’luk değeriyle üçüncü sırada yer alıyor. İstanbul’daki maçta Liverpool’un filelerini havalandıran genç futbolcu Serdar Özkan’ın değeri ise sadece 1 milyon Euro.

LİVERPOOL 133 MİLYON EURO: Önceki gece İngiltere’nin Anfield Road Stadı’nda 8 gol yiyen Beşiktaşlı 11 futbolcunun toplam değeri ise otoriteler tarafından yaklaşık 32 milyon Euro olarak belirtiliyor. Liverpoollu 11 futbolcunun toplam değeri ise 133 milyon Euro’ya eşit. Dünya genelinde çok sayıda taraftarı olan ünlü İngiliz kulübünün en değerli ikinci futbolcusu olan Fernando Torres ise 8-0’lık maçta forma giymedi. 35 milyon Euro değere sahip olan Tores’in fiyatı ise her geçen gün artıyor.

Taraftar Beşiktaş’a sahip çıktı 8-0’ı takmadı

8-0’lık yenilginin Beşiktaş yatırımcısı üzerinde büyük etkisi yaratmadığını belirten Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Yunus Kaya, "Yatırımcı hisselere sahip çıktı. Yenilgiyi borsaya taşımadı. Hisselerdeki düşüş sınırlı oldu" yorumunu yaptı. Beşiktaş’ın Liverpool karşısında 8-0’lık şok yenilgisi İstinye sırtlarında büyük yankı bulmadı. İMKB işlem gören Beşiktaş hisseleri bu şok yenilgiye karşın İMKB’nin düşüşüne paralel hareket ederek yüzde 1.96 değer kaybetti. Bu da hisse senedini elinde bulunduran yatırımcıların yenilgiye rağmen bağlılığını ortaya koydu. Önceki gün 2.04 YTL’den günü tamamlayan hisseler dün 2.00 YTL’den kapanış yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!