8 Everest fatihi Ağrı'ya çıkacak

Güncelleme Tarihi:

8 Everest fatihi Ağrıya çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2001 01:30

Dünyanın en yüksek dağı Everest'e tırmanmayı başaran 6'sı yabancı, 2'si Türk 8 dağcı, 25 Temmuz Çarşamba günü Ağrı Dağı'na "Barış ve Dostluk Tırmanışı" gerçekleştirecek. Everest'te zirve yapan ilk iki Türk olan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve AKUT Ankara Sorumlusu Tunç Fındık ile 6 yabancı dağcı, Ağrı dağının zirvesine kuzey yamaçlarından tırmanacaklar. 5 gün sürecek tırmanışın tanıtım toplantısına katılan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, "izin" alabilirse, ekibe katılacağını söyledi. Bakan Ünlü, "Türkiye'deki birçok dağa tırmandım. Geçtiğimiz yıllarda ise 2 kez Ağrı'ya çıktım. Ama Everest fatihleri ile birlikte tınmanmak istiyorum. Hatta geceleri bunu rüyamda bile görüyorum. Ama 2 yerden izin almam gerekiyor. Birincisi Başbakanımız Ecevit'ten, ikincisi de eşimden" dedi.

Ağrı'ya Dostluk Tırmanışı'nın tanıtımı için dün Profilo Alışveriş Merkezi'inin tiyatro salonunda düzenlenen basın toplantına AKUT üyeleri ve Bakan Fikret Ünlü'nün yan sıra, yabancı dağcılar da katıldı.

Ekip, zorlu tırmanış sırasında uluslararası ünlü dağcıların Ağrı'da çektikleri dijital fotoğrafları uydu telefonu aracılığıyla internet üzerinden tüm dünyaya iletecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!