8 Ağustos Tüneli trafiğe açıldı

Güncelleme Tarihi:

8 Ağustos Tüneli trafiğe açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 11:07

BİTLİS- Baykan Çevre Yolu ile 8 Ağustos Tüneli, tek yönlü olarak trafiğe açıldı. 5 yıldır yapımı süren çevre yolu ile tünelin şehir merkezindeki trafiği rahatlatacağını belirten Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, ağır tonajlı araçların servis yolu olarak burayı kullanacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yapımına bugüne kadar 93 milyon TL harcanan bin 950 metre uzunluğundaki 8 Ağustos Tüneli, 1 viyadük ve 2 köprüden oluşan 9 kilometrelik yol tek şeritli olarak hizmete açıldı. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Siirt yönünden gelip, Tatvan- Van ve Muş yönüne giden ağır tonajlı araçlar için hizmete açılan yolda incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz, çevre yolu ile tünelin tek yönlü de olsa trafiğe açılmasının şehir içi trafiğine büyük bir rahatlık getireceğini söyledi. Vali Nurettin Yılmaz, şunları kaydetti:
“Tek yönlü açılan karayolumuz servis yolu niteliğindedir. Yavaş seyredilmesi gereken bir yoldur. Şehir içi trafiği için önemli bir gelişmedir. Önümüzdeki sezonda da yapılacak düzenlemelerle geliş istikameti de trafiğe açılacak. Bu yol da emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Viyadükün 300 metrelik bir uzunluğu var. Ardından da bin 950 metrelik bir tünel girişi bulunuyor. Viyadükler erken buzlanan yerlerdir. Bu konuda da tedbirlerimizi alıyoruz. Burada inşa edilen viyadüğün özelliği, ağır araçların kaymaları halinde korkuluklara ağır hizmet bariyerleri de monte ediliyor.”
Vali Yılmaz, bir süre yeni karayolunu kullanan araç sürücüleri ile de sohbet etti. Sürücüler, Vali Yılmaz’a yolu çok beğendiklerini söyledi. Vali Yılmaz, tünel içinde bazı eksikliklerin de en kısa zamanda giderileceğini belirterek, “Yolumuz geçici olarak tek yönlü trafiğe açıldı. Halen yolda eksiklikler var. Bunlar da önümüzdeki sezon gidereceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!