7'nci denemede ölmeyi başardı

Güncelleme Tarihi:

7nci denemede ölmeyi başardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

NAFİYE Kaya, ölüme gidip gidip dönmüştü tam altı kez. Ama şimdi, yedincisinde gitti ve dönmedi. Başardı sonunda ölebilmeyi. Yedi aydır intiharı deniyordu. ‘‘Allah intiharı kader etti’’ diyordu.

Batman'a, kadın intiharlarının nedenlerini öğrenmek için Ferai Tınç'la birlikte gitmiştik. Nafiye'nin evine de gidip konuşmuştuk. Tanık olduğumuz yoksulluğun, umutsuzluğun, çaresizliğin boyutu bizi öylesine etkilemişti ki. Uykularımız kaçmıştı. Nafiye bu kez intiharı başardı.

Kuması, kumasının çocukları ve kendisinin altı çocuğuyla birlikte, iki odalı kulübede yaşıyordu. Kocası, Licki Köyü'nün çobanıydı. Aylığı 30 milyon liraydı. Nafiye, ruh ve beden sağlığını bozan o viranede buzdolabı olsun, televizyonu olsun istiyordu, olamıyordu.

10 yıl önce boşaltılan köyünü de istiyordu. En çok havasını özlüyordu. ‘‘Bu şehrin havası yok, boğuluyorum’’ diyordu. Kendisini altı kez ölümden kurtaran komşuları, kuması Asya, psikoloğa götürmüşlerdi bir kez. Doktor, ‘‘Maddi durumun düzelirse hiçbir şeyin kalmaz senin’’ demişti.

Nafiye başardı bu kez. Geleneğin, yoksulluğun, kendisi için birey olamamanın öfkesiyle kendisine saldırdı yine. Batman, 31'inci kadınını da öldürdü işte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!