Siyasi pazarlığı yalanladı

Güncelleme Tarihi:

Siyasi pazarlığı yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2008 00:00

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ABD Başkanı George W. Bush arasındaki Beyaz Saray görüşmesinde PKK’ya siyasi çözüm konusunun ele alındığı iddiasını yalanladı.

Beyaz Saray’daki görüşmeye ABD heyetinde katılan Büyükelçi Wilson, "Türkiye ile bu tür konuşmalar yapmayız" dedi. ABD Büyükelçisi Hürriyet’e yaptığı bu açıklama ile Gül’ün "Bush ile bu konuyu konuşmadık ve konuşmayız" sözlerine destek verdi. Bush-Gül görüşmesinin ardından Beyaz Saray’dan bir sözcünün basın brifinginde iki liderin PKK terörüne karşı siyasi çözüm seçeneklerini de tartıştığı iddiası gündeme geldi. Bu yöndeki ısrarlı sorular Gül ve kurmaylarını rahatsız etti.

TÜRBAN SORUSU Abdullah Gül’ün Washington gezisinin üçüncü gününde de Türk Cumhurbaşkanı’nın günlük siyaset ve icraata dönük sorulara muhatap kaldığı dikkati çekti. Gül’ün Washington Büyükelçiliği’nde katıldığı yemekte ABD’li bazı kanaat önderlerinin Türk Cumhurbaşkanı ile tartıştıkları konu başlıkları ilgi çekti. Bir kanaat önderi, "Yeni anayasa sadece türban özgürlüğü için mi?" yorumunu taşıyan bir soru yöneltti. Diğeri Türkiye’nin İran ve Suriye ile ilişkilerinin geleceğini sorguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!