PKK siyasi örgütse size ne gerek var

Güncelleme Tarihi:

PKK siyasi örgütse size ne gerek var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, PKK için "Siyasi örgüt" diyen DTP’ye sert çıkarak, "Terör örgütü için ’siyasi bir örgütlenme’ diyen anlayış, acaba bu çatı altında ne iş görüyor? Madem siyasi bir örgüt, size ne gerek var?" dedi. Maskeli terörün şifrelerinin çözüldüğünü belirten Erdoğan, dünkü Meclis grubunda şu mesajları verdi:

KARANLIKTAN BESLENİYOR Bugüne kadar karanlıktan beslenen terör örgütü mensupları, Türkiye’nin gün ışığına kavuşmasından, açık ve şeffaf bir demokrasiye ulaşmasından ne kadar tedirgin olduğunu gösteriyor. Onların kirli ve karanlık eşkálleri, gün ışığında daha çok belirginleşiyor. Demokrasi, hukuk ve adaletin güçlenmesi, Ankara’nın bütün kurumlarıyla kalbini Anadolu’ya vermesi, vatandaşımızın devletiyle bütünleşmesi teröristlerin tabanını kurutuyor.

ALÇAKÇA TEZGAH Diyarbakır’daki bombalı cinayet, terör örgütünün çocuk masumiyetine bile tahammülü olmadığını göstermiştir. Ortaya çıkan fotoğraf herhalde insaf sahibi, yüreğinde insanlıktan zerre kadar merhamet olan herkesin içini yakmıştır. Bu ülkenin umudu, geleceği, yarını olacak gencecik çocuklarımız dershanelerinin önünde kitaplarıyla, rüyalarıyla birlikte alçakça tezgahlanan bir cinayete kurban gitmişlerdir.

GELİP SİZİ YAKALAR Peki o caniler, bu cinayeti işleyenler, azmettirenler, cinayet emrini verenler, ne elde ettiler? Karanlık maskeleri indirildiğinde ne söyleyebilirler? Terör örgütü için ’Siyasi bir örgütlenme’ diyen anlayış acaba bu çatı altında ne iş görüyor? Madem siyasi bir örgüt size ne gerek var? Niçin hálá kalkıp tavrınızı koyamıyorsunuz? Siz korktukça, kaçtıkça, biliniz ki korkunun ecele faydası yoktur, gelip bir gün sizi yakalayacaktır.

BÖLGE HUZUR İSTİYOR Diyarbakır ve bölge halkı terörden çok çekti, büyük bedeller ödedi. Son dönemdeki gelişmelerle geleceğe dair ümitleri artan Diyarbakırlı kardeşlerimiz, huzur ortamının devam etmesini, bu tür terör eylemleriyle huzurlarının bozulmamasını arzuluyor. Tereddütsüz söylüyorum; Türkiye, daha çok demokrasi, daha çok refah, daha çok kalkınma, daha güçlü bir hukuk devleti olma yolundaki yürüyüşünü asla kesintiye uğratmayacaktır.

MEŞRU ARAÇ SİYASETTİR En önemli prensibimiz, kime yönelirse yönelsin, kimden gelirse gelsin şiddeti, terörü dışlamaktır. Hiçbir toplumsal mesele, hiçbir gerekçe, teröre meşruiyet kazandırmaz. Meselelerimizi konuşmanın, karşılıklı masa etrafında toplanarak çözmenin de en meşru aracı siyasettir. Toplumuna, örfüne, dinine, geleneklerine bu kadar yabancılaşan, insani hasletlerini bu kadar yitirenler, hiçbir insanımızı temsil edemez, temsile soyunamaz. Terörle bir yere varılmadığını bütün dünya anladı, ümit ediyoruz bunlar da vakit çok geç olmadan terörle bir yere, bir amaca ulaşılamayacağını anlarlar.

ATILACAK ADIMLAR BELLİ Terörle mücadelede söyleyecek bir şeyi, bizlere tavsiyesi olanlar, teşhis tespitten çok, çözüme yönelik ne söyleyecekler, bunu söylesinler. Biz, ortak aklı oluşturmaya her zaman hazırız. Varsa çözüme yönelik teklif, alır, kabullenir, uygulamaya da geçiririz. Ama ortada görüneni konuşmak, siyaset yapmak değildir. Var mı çözümün, bunu söyle. Yoksa diğeri sadece bütün bu olanları ranta dönüştürmektir, bir rant hevesidir. Benim milletim bunu yutmuyor.

ŞEHİT ÇOCUKLAR Erdoğan, Diyarbakır’daki saldırıda ölen ve "Şehitler" diye nitelediği öğrencilerin adlarının da çeşitli illerdeki okullara verileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!