Ağar'dan TSK'ya sert eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Ağardan TSKya sert eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2008 12:21

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “e-muhtıranın siyasetin zeminini altüst ettiğini, böylece AKP ve CHP'ye gün doğduğunu” öne sürdü.

Haberin Devamı

KONGREDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Ağar, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen DP 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, “merkez sağın yönetim makamlarında bulunanların mahcubiyet duygularının olduğunu” belirtti. “22 Temmuz'un hüznü üzerimizdedir” diyen Ağar, bu hüznün milletin meselelerini çözememenin hüznü olduğunu ifade etti.

Görevden ayrılma kararını bugün resmen gerçekleştirdiğini anlatan Ağar, “Elbette ki, sizlerin bize verdiği gücü, kudreti, hayatımızın en şerefli hatırası olarak ömrümüzün sonuna kadar muhafaza edeceğiz” dedi. Söylediklerinin ortada olduğunu, söylediklerinde bir yanlışlık olmadığını ifade eden Ağar, “Dünyada etkin bir Türkiye için, Türkiye'de kardeşliğin temini için tezlerimiz ortadadır. Cesaretli olan bunu uygulayacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ağar, 22 Temmuz seçimlerinde milletin takdirinin ortada olduğunu, “millete öğretmenlik yapmanın kendilerinin işi” olmadığını söyledi.

Hükümetin, “sıcak para muslukları kesilince altta kalanın canı çıksın” diyeceğini öne süren Ağar, 22 Temmuz seçimlerinden önce Türkiye'ye bir kader biçilmeye çalışıldığını, “Türkiye'nin, AKP fırsatçılığı ile CHP reaksiyonu arasında sıkışmış” olduğunu ileri sürdü.

“E-MUHTIRA SİYASETİN ZEMİNİNİ ALT ÜST ETTİ”

Ekonomik kriz korkusunun Türkiye'yi rehin aldığını belirten Ağar, “ortaya konulan e-muhtıranın siyasetin zeminini alt üst ettiğini, böylece AKP ve CHP'ye gün doğduğunu” savundu.

Artık iktidarın, millete göstereceği bir mazeret kalmadığını belirten Ağar, milletin mazeret üretmek yerine çözüm beklediğini ifade etti.

Terör tehdidini ve çözümlerini herkesten önce ortaya koyduklarını, yanlışın nerede olduğunu gösterdiklerini kaydeden Ağar, “Erbil'in, Musul'un meselesinin Washington'da değil Ankara'da çözüleceğini” söylediklerini hatırlattı.

DP'nin iktidara hazır olmasını isteyen Ağar, “DP, genç ve dinamik kadrosuyla geleceği kucaklayacaktır” dedi. Çok sayıda kişinin bu aktif göreve talip olduğunu söyleyen Ağar, “Siyasette emanet devri kapanmıştır. Emanet, davanın, milletin emanetidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ağar, Türkiye'nin yepyeni bir döneme girdiğini ve bu dönemde ellerinden gelenin azamisini ortaya koyduklarını belirterek, sözlerini “Hakkımız varsa helal olsun, hakkınız varsa helal edin. Yüce Allah bu partinin, bu mübarek, asil yolda yürüyenlerin yardımcısı olsun. Hepiniz Allah'a emanet olun” diyerek bitirdi.

Mehmet Ağar, konuşmasının ardından salondan beklemeden ayrılırken, ağlayanların olduğu görüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!