Demokrasi daha da kuvvet bulacak

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi daha da kuvvet bulacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2008 00:00

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır’daki saldırının hedefinin ’bütün Türkiye’ olduğunu söyleyerek, "Ölen kardeşlerim benim Kürt kökenli vatandaşlarım değil mi?" diye konuştu. Erdoğan, eylemlerin teröre karşı kararlılığı artırdığını vuguladı, "Demokrasi mücadelesi, inanıyorum ki çok daha kuvvet bulacaktır" dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, PKK’nın bombalı saldırısının ardından dün bakan ve milletvekilleriyle gittiği Diyarbakır’da, "Hedef, sadece Diyarbakır değildir. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle aslında bütün Türkiye’dir" dedi. Erdoğan, Diyarbakır’a geldiği saatlerde kentteki incelemelerini tamamlayıp ayrılmaları nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve komutanlarla karşılaşmadı.



Vali Hüseyin Avni Mutlu’dan brifing alıp, ardından sivil toplum örgütü yöneticileriyle görüşen Erdoğan, Diyarbakır Valiliği’nde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

CEVABIMIZ DAYANIŞMA

Hiçbir insani değer tanımayan, hiçbir vicdana sığmayan büyük bir vahşetle karşı karşıya bulunuyoruz. Hedef, sadece Diyarbakır değildir. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle aslında bütün Türkiye’dir. Buna en güzel cevabı dayanışmamızla, birlikteliğimizle veriyoruz. İnanıyorum ki, birbirimize daha çok kenetleniyoruz.

ÖLENLER KÜRT DEĞİL Mİ

Bu hain saldırı, terör örgütünün sadece çaresizliğini değil aynı zamanda amaçsızlığını da gözler önüne sermiştir. Çünkü bu yolla hiçbir yere varılamayacağı açıktır. Bölücü terör örgütü hiçbir zaman benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olmamıştır, olamayacaktır. İşte bu eylemde, saldırıda ölen kardeşlerim benim Kürt kökenli vatandaşlarım, bu bölgenin insanları değil mi? 5 dakika daha geç olmuş olsaydı bu iş, bu sayı kimbilir nereye varacaktı? Bu çaresiz yavrular burada ebediyete intikal etmiştir. Temennim odur ki, onlar da şehit saflarında muamele görsün.

GELİŞMİŞ DEMOKRASİ

Bu hunhar eylemler bizim terörle mücadelede azim ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Bunun için daha ileri, daha da geliştirilmiş bir demokrasi diyoruz. Bu demokrasiyi hep beraber geliştireceğiz, bu dayanışmamızı hep beraber geliştireceğiz. Bu demokrasi mücadelesi, inanıyorum ki çok daha kuvvet bulacaktır.

ULUSLARARASI MÜCADELE

Terörle mücadelenin sadece askeri, emniyet boyutu yoktur. Siyasi, diplomatik, ekonomik, sosyolojik, kültürel boyutu vardır. Terörle mücadele ulusal değildir. Çünkü lokal bir eylem değildir terör. Terörün uluslararası boyutu vardır. Bizler de bu mücadeleyi uluslararası boyutta göstermek durumundayız. Nitekim Diyarbakır olayı bir anda bütün dünyada hemen karşılığını bulmuştur.

Yalnız bırakmadı

BAŞBAKAN
Erdoğan, Diyarbakır’lıları yalnız bırakmadı. Hastanelerde yaralı asker ve sivillere geçmiş olsun ziyareti yapan Erdoğan, yaralılardan ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi Serhat Kaya’ya (13) burs bağlanması talimatını verdi. Başbakan, evlatlarını yitiren aileler ile yetim kalan Merve Kaya’ya da başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!