Kürtlere darbe

Güncelleme Tarihi:

Kürtlere darbe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2008 00:00

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani, Diyarbakır’daki olayın terör saldırısı olduğunu, saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Barzani ardından da bunun öncelikle Kürtlere yapıldığını vurguladı. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani de, saldırının insanlık dışı bir eylem olduğunu belirterek, "Olayı kınıyoruz" dedi. Talabani, Mesud Barzani ile Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) siyasi büro üyeleri Süleymaniye kentine bağlı Dokan kasabasında düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıdan sonra gazetecilere açıklama yapan Talabani, "Diyarbakır’daki saldırı insanlık dışı bir eylemdir. Olayı kınıyoruz" diyerek, saldırının öncelikle Kürtlere yapılan bir darbe, barışı istemeyen ve sevmeyenlerin bir planı olduğunu belirtti.

Saldırıyı kınayan Barzani Kerkük’te referandumun ertelenmesiyle ilgili soruya da, referandumun uluslararası bir boyut kazandığını ve BM’nin 6 ay içerisinde destekleyeceğini belirttiğini referandumun yapılması için bütün güçleri ile çalışacaklarını kaydetti.

Peyamner Haber Ajansın’ın haberine göre Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de tüm bölgesel yönetim adına, bu acımasız terör saldırısından duyduğu şoku ve saldırıya öfkesini dile getirdi. Barzani, "Daha önce de belirttiğim gibi, bu türden terörist eylemlerin medeni toplumlarda yeri yoktur. Bağımsızlık ve özgürlüğü destekleyen herkes tarafından en sert dille kınanmalıdır" dedi. Bu tarz terörü hiçbir gerekçe ve mazeretin meşru kılamayacağını kaydeden Barzani, kendilerinin de bu şiddet eylemini dünyayla birlikte kınadıklarını belirtti. Barzani, suçluların derhal yargı önüne çıkarılacağını ve cezasını çekeceğini umduklarını söyledi, kurbanlarının ailelerine başsağlığı diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!