RDX destekli 60 kilo A-4 patlattılar

Güncelleme Tarihi:

RDX destekli 60 kilo A-4 patlattılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2008 00:00

Sabaha kadar çalışan uzmanlar, 5 can alan, 6’sı ağır 68 kişiyi yaralayan Diyarbakır’daki bombayla ilgili ilk bilgileri ortaya çıkardılar. RDX destekli 60 kilo A-4 patlayıcı, askerleri taşıyan servis aracının geçeceği yola park edilen Lada marka bir araca yerleştirildi. Bomba, cep telefonu düzeneğiyle, tam araç geçerken uzaktan kumandayla patlatıldı.



TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta nefes aldırmadığı PKK’lı teröristler, panikledi. Diyarbakır’da çocuklarımızı öldüren alçaklar, son çırpınış içinde. Yüzlerce öğrencinin gittiği dershanenin önünde uzaktan kumandalı bombalı araç patlatanlar, ne kadar gözü dönmüş ve insanlıktan çıktıklarını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Diyarbakır’ın en işlek Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi’nde Final Dergisi Dershanesi’nin önünde park edilen LPG’li Lada otomobilde 80 A4 plastik patlayıcıyı infilak ettirildiği katliamda, ölen 5 kişiden 4’ü çocuk çıktı. Aralarında kırmızı renkli 1994 model Lada’nın sahibinin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli gözaltına alındı. Bombanın uzaktan cep telefonu düzeneğiyle patlatıldığı da kesinleşti.

DÖRT FİDAN

Devegeçiti 16’ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın servis otobüsü personeli lojmanlara götürürken, yol kerına park edilen bomba Lada’nın infilakıyla ölenlerin; Cengiz Kaya (42), Rıdvan Süer7 (18), Melek İpek (19), Eren Şahin (17) ve Ferhat Mutlu (19) olduğu belirlendi. Askeri personel ve öğrencilerin de bulununduğu 68 yaralıdan 6’sının durumu ağır. Patlamadan dolayı askeri servis otobüsünün yanı sıra çevrede park halinde bulunan 5 sivil araç da tamamaen yanarak kullanılmaz hale geldi. 25 araçta, 5 apartmanın caddeye bakan cephesindeki dairelerde ve 14 işyerinde ise maddi hasar meydana geldi.

YÜZLERCE ÇOCUK ÖLEBİLİRDİ

Diyarsakır Cumhuriyet Başsavcısbı Durdu Kavak, "Faillerin tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar neticesinde; M.G., Z.K., S.K. ve B.M adlı şüpheliler gözaltına alınmıştır" dedi. İnfilak eden sahibi olduğu belirlenen ve gözaltına alınan şüpheli, ilk ifadesinde otomobili iki gün önce sattığını ve ruhsatını henüz devretmediğini söyledi. 4 öğrencisi katledilen özel dershanenin müdürü Ercan Yıldız, "Eğer patlama 5 dakika sonra yüzlerce öğrencimin çıkışında olsaydı, burada büyük bir facia yaşanabilirdi" dedi.

BOMBA RDX DESTEKLİ

Diyarbakır’da patlatılan bombanın 60kilo arasında RDX des tekli A-4 olduğunu açıklandı.

Hedefleri insanlardı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’daki hain saldırının ardından dün toplanan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başarılı operasyonlarının ardından örgütün dağılma sürecine girdiğini söyledi. Erdoğan, askeri operasyonlar konusunda "Kış şartları ağır ama biz operasyonlara devam edeceğiz." Erdoğan’ın Diyarbakır’a da gideceği açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!