Muhalif basına ’ruhsatlı’ baskı

Güncelleme Tarihi:

Muhalif basına ’ruhsatlı’ baskı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2008 00:00

Afyon’un Bolvadin İlçesi’nin, MÜSİAD eski Genel Sekreteri Belediye Başkanı Ahmet Helvacı, kendi deyimiyle ’göreve başladığı ilk günden itibaren muhalefet yapan’ iki gazetenin önce matbaasını, sonra ofisini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle zabıtaya mühürletti.

54 bin nüfuslu Bolvadin’de haftalık yayınlanan, toplam 7 binle en çok basılan ve web siteleri de bulunan 25 yeni kuruşluk ’Bizim Bölge’ ve ’Bolvadin Haber’ gazetelerinin sahibi Hidayet Doğruyol ile ilçenin AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Helvacı arasındaki çekişme iddiaya göre 3 yıl öncesine uzanıyor.

22 DAVAMIZ VAR Gazeteci Doğruyol, daha önce kafasına çaydanlık fırlattığı gerekçesiyle mahkemelik olduğu başkanın, icraatlarını eleştiren haberler yüzünden bürosunu mühürlettiğini öne sürdü. Doğruyol, "Muhalefetin dozajını artırdıkça üzerimize gelmeye başladı. 22 davamız var" dedi.

O DA RUHSAT ALACAK
Helvacı ise, İmam Hatip’te orta bölümde 3 yıl aynı sınıfta okuduğu Doğruyol’un iddialarıyla ilgili şunları söyledi: "Bakkal Rüştü alırken, bunlar neden ruhsat almayacak. Kendisi daha koltuğa oturduğumuz ilk günden itibaren gazetesinde belli bir siyasi mülahaza ile muhalefet yapıyor. Bizi ilgilendirmez. Siyasi baskı sözkonusu değil. Seçmen bazında bir sıkıntımız yok." Afyon’da birkaç yerel gazetenin sahibi de olan Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey de, Hidayet Doğruyol’un cemiyet üyesi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Doğrusunu söylemek gerekirse belediyenin üzerine fazla gitti. Ama belediye başkanının da daha önce istemediği bir yerden ruhsat istemesi ve bunu zabıta baskınına dönüştürmesi, muhalefet yapan, canını sıkan bir gazeteye elindeki olanakları kullanıp bu şekilde davranması doğru bir şey değil."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!