İki proje hayata geçiyor

Güncelleme Tarihi:

İki proje hayata geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2008 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Avrupa Birliği fonlarından yararlanılarak hazırlanan "İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi (İKMEP)" ve "Milli Eğitim Bakanlığı Kapasitesini Güçlendirme Projesi’ni (MEBGEP)" hayata geçiriyor.

İKMEP, öncelikle 8 pilot ilde (Malatya, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş) bu ay uygulanmaya başlanacak. 15.5 milyon Euro mali büyüklüğü olan İKMEP, illerin ihtiyaçlarına göre mesleki eğitim kapasitesini geliştirerek, geleceğe dönük iş gücü kalitesinin ve bölgedeki KOBİ’lerin rekabet güçlerinin arttırılmasını hedefliyor. MEBGEP ile de MEB’in organizasyon yapısının güçlü ve zayıf yönlerinin analizi yapılacak. Bölgesel ve merkezi politikalar geliştirilecek. Rol ve sorumluluklar yeniden tanımlanarak yürütme sisteminin iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi sağlanacak.

YATIRIM ATAĞI

MEB 2007 yılında 25 bine yakın derslik yaptı. İlköğretim alanında yapılan yatırımlar arasında 5 bin 200 öğrenci kapasiteli 11 adet yatılı bölge ilköğretim okulunun yanı sıra, 50 adet lojman, 19 adet spor salonu, 32 adet çok amaçlı salon, 22 adet pansiyon bulunuyor.

Elektronik tahta atağı

Bakanlık 2 yıldır kullandığı etkileşimli elektronik tahtaları, 400 liseye daha kurmayı planlıyor. Bilgisayarlı sistemle öğretmenin anlattıkları ders bitiminde internetten izlenebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!