Pilotlara gece harbi eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Pilotlara gece harbi eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2008 00:00

Hava Kuvvetleri Komutanı Babaoğlu, bütün savaş uçağı pilotlarının gece uçuş ve bombalama eğitimi alması talimatı verdi. Buna göre hava üslerindeki 17 kadın pilot da dahil, tüm savaş pilotları gece harekátına katılabilecek.

KUZEY Irak’taki PKK kamplarına geçen yıl 16 Aralık gecesi düzenlenen hava harekátında elde edilen başarı, Hava Kuvvetleri’nde yeni bir kararın alınmasının yolunu açtı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, bütün savaş uçağı pilotlarının gece uçuş ve bombalama eğitimi alması talimatı verdi. Daha önce öncelikle Bandırma, Merzifon, Diyarbakır’da konuşlu pilotlara ve bazı hava üssündeki pilotların bir kısmına verilen gece uçuş ve hedef imha eğitimi bütün savaş uçağı pilotlarına verilecek. Eğitim sayesinde, 17 kadın savaş pilotu da gece harekátlarına katılabilecek.

HEDEF 200 PİLOTTU Geçen yıl temmuz ayında Konya’da gerçekleşen gerçek mühimmat ile gece atışlı hava tatbikatını o tarihte Hava Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Faruk Cömert ve görevi ağustos ayında Cömert’ten alan Orgeneral Aydoğan Babaoğlu beraber izlemişti. Orgeneral Faruk Cömert, tatbikat sonrasında yaptığı açıklamada 2007 sonu itibariyle 100 pilotun gece görüş gözlüğüyle harbe hazır olmasını hedeflediğini belirterek "Yıl sonu gelmeden bu hedefe ulaşıldı, dileğim pilot sayısının 200’e ulaşması" demişti. Türk Hava Kuvvetleri’nde bir bölümü savaş uçaklarında uçan 1000’e yakın pilot bulunuyor.

7 ÜLKEDEN BİRİ Gece görüş gözlüğünü dünyada Türkiye’nin yanı sıra ABD, İsrail, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Kanada kullanabiliyor. Türk Hava Kuvvetleri bu yeteneğini yabancı ülkelerden eğitim almadan kendi tecrübesi ile kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!