Kaçsaydı keskin nişancı vuracaktı

Güncelleme Tarihi:

Kaçsaydı keskin nişancı vuracaktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2007 00:00

PKK tarafından eylem için İstanbul’a gönderilen ve Türkiye’ye girişinden itibaren polis tarafından sürekli takip edilen Metro bombacısı, yakalanamaması halinde çatıdaki keskin nişancı tarafından vurulacaktı.

MECİDİYEKÖY Metro İstasyonu’nu 2 kilo A-4 bombayla kana bulamak isteyen Bülent Öztürk’ün yakalanamasaydı, çatıya yerleştirilen keskin nişancı tarafından vurulacağı ortaya çıktı. Bülent Öztürk’ün vazgeçmesi halinde arkasından gelen Şehabettin Demir’in cep telefonuyla bombayı uzaktan patlatacağı da belirlendi. Bir ay önce PKK terör örgütü yönetimi tarafından Kuzey Irak’tan, Mehmet Demirkaya adına düzenlenmiş sahte kimlikle İstanbul’da bombalı eylem yapmaya gönderilen Bülent Öztürk, Türkiye’ye girişinden itibaren istihbarat ekipleri tarafından takibe alındı. İstanbul’a gelen Bülent Öztürk, Mehmet Emin Avcı’nın Yenibosna’daki evine yerleşerek, örgütün ulaştıracağı bombayı beklemeye başladı. Öztürk’ün, örgütün İstanbul yapılanması içinde önemli bir yere sahip olan Şehabettin Demir’le kurduğu temaslar telefon takibine takıldı, kendisi de bir ay boyunca takip edildi. Geçtiğimiz pazartesi Yenibosna’daki evden ilk kez sırt çantasıyla çıkınca fiziki takibi yapan ekipler üstlerini uyardı. Bülent Öztürk, Yenibosna’da Mecidiyeköy’e gidecek bir minibüse bindiğinin belirlenmesiyle, İstihbarat ve Terör ekipleri burada konuşlandı.

JAMMER’LAR KESTİ Cep telefonu düzeneği ihtimaline karşı jammer cihazı ile telefon sinyalleri kesildi. Fiziki müdahaleden kurtulma ihtimaline karşı meydanı gören bir noktaya keskin nişancı yerleştirildi. Bülent Öztürk minibüsten inip, akbil almak için bayiye yaklaşırken, operasyonu saniye saniye takip eden İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın talimatıyla harekete geçildi. Öztürk, akbil almak için para çıkarmak için elini cebine attığında 4 polis üzerine çullandı. Etkisiz hale getirildi. Mecidiyeköy’de Bülent Öztürk’ü 50 metre mesafeden takip eden Şehabettin Demir de ekipler tarafından yakalandı. Bombanın patlama ihtimaline karşı bomba uzmanı polis memuru devreye girdi. Özel kıyafetini giyene kadar bombanın patlatılabileceğini düşünen bomba uzmanı hayatını riske atarak bombaya müdahale etti ve düzeneği etkisiz hale getirdi.

300 ÇELİK BİLYE Bomba üzerinde yapılan ilk inceleme polisleri dehşete düşürdü. 2 kiloluk bombanın butonlu ve cep telefonlu düzeneğe sahip olduğu ve katliamın boyutunun artırılması için bomba içerisine yaklaşık 300 çelik bilye yerleştirildiği tespit edildi. Operasyonun devamında Yenibosna’daki ev basıldı. Ev sahibi Mehmet Emin Avcı bulunamazken, eşi Zerrin Avcı gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 1,5 kilo A4 düzeneğe bağlı bomba ve çeşitli malzemeler ele geçirildi. Mecidiyeköy’de ele geçen bomba üzerinde yapılan incelemede ilginç bulgulara ulaşıldı. Bomba düzeneğinin hem butonlu hem de cep telefonlu olması nedeniyle Ankara Anafartalar Caddesi’nde patlatılan bombayla aynı özelliklere sahip olduğu belirlendi.

ON MAAŞ ÖDÜL Bombayı etkisiz hale getiren bomba uzmanına dün İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından plaket ve 10 maaş taltif verildi.

Bombacı tutuklandı

MECİDİYEKÖY Metro İstasyonu’nu kana bulamadan sırt çantasındaki 3.5 kilogramlık A-4 tipi bombayla yakalanan Bülent Öztürk ile ona yardım eden Şehabettin Demir tutuklandı. Bülent Öztürk hakkında tutuklama kararı verildi. Öztürk’ün kaldığı evin sahibesi Zerrin Avci mahkemeden serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!