İzmir'de sahte kimlikle kredi kartı dolandırıcılığı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde sahte kimlikle kredi kartı dolandırıcılığı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 14:14

İZMİR'de kurdukları şirket aracılığıyla başkalarına ait kimlik bilgileriyle bankalardan kredi kartı alıp dolandırıcılık yaptıkları belirlenen kacı koca ve suç ortakları bir kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet başsaclığına başvuran bazı vatandaşların kredi kartı kullanmamalarına rağmen, bankalardan kendi adlarına borç çkarıldığı şikayetinde bulunması üzerine polis tarafından çalışma başlatıldı. Şikayette bulunan kişilerin banka bilgilerini alarak adlarına işlem yapılan bilgisayarlar incelemeye alındı.

Kredi kartı başvurularının internet üzerinden yapıldığını belirleyen polis, IP numaralarından kullanılan bilgisayarları tespit etti. Aynı bilgisayarlardan 12 kişi adına daha kredi kartı başvurusunda bulunulduğunu ve alınan kartların harcama limitlerinin kullanıldığını belirleyen polis operasyon düzenledi. Bilgisayarın bulunduğu işyerine yapılan baskında kredi kartı dolandırıcılığı suçundan poliste kaldı bulunan 43 yaşındaki G.Ö., eşi 32 yaşındaki D.Ö. ve suç ortakları 35 yaşındaki Z.Ö. yakalandı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan zanlıların cep telefonu almak için bayilere bırakılan nüfus cüzdanı fotokopilerini para karşılığında satın aldıktan sonra, bu kişileri kurdukları sahte şirketlerde çalışıyormuş gibi gösterip kredi kartı başvurusunda bulundukları belirlerdi.

Zanlılarla birlikte çok sayıda kişiye ait kimlik bilgileri de ele geçirildi. Kredi kartı ödemesi yapılmadığı için kimlikleri kullanılan çok sayıda kişi hakkında icra takibi başlatıldığı anlaşıldı. 3 zanlı yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!